after build questions - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-08-2005, 11:19 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 858
Question after build questions

hiya guys,
just wanted to post a couple of questions i still got about my pc,
1) how's 37*c idle for an athlon 64 3500+?
2)is there a huge diff between 3-3-3-8 and 2.5-3-3-6 mem. latencys?
3) does it make a difference if you use the 4 pin legacy power for a SATA hd or is it better to use SATA power?

and 4) when i first started building this, who the hell told me to get a Xaser V case?! it's so freaking heavy!
__________________

GageMW is offline  
Old 02-09-2005, 12:03 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

37 isnt that bad, but my .13 micron 3400+ (same speed as yours, actually a little little bit faster) idles down 27 and stress under 40, that's overclocked to a 3800 too
__________________

DJ-CHRIS is offline  
Old 02-09-2005, 12:16 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 129
Default

how the hell did you get ur 3400 to 27. my sempron 2500 idles at 38, and loads at 45 peak.
__________________
---------------------
Abit NF7-S mobo
AMD Sempron 2500+ @ 1902MHz
Nvidia xfx ge-force 5200, 128MB
WD 20GB HDD SATA (system)
Maxtor 120GB HDD IDE (storage)
1024MB Dual Cannel 400MHz RAM
350W Aurora PSU
Win XP SP2
Memorex 16x Dual Layer DVD +/- RW
---------------------
180Mhz is offline  
Old 02-09-2005, 12:20 AM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

Well it's 19 in my room so that helps.

Funny thing is I am also using cheap cheap thermal paste as well, as well as a venus 12 for cooling.

But unfortunetly, i have the coolest running 3400+ ever made, but i cant get stable past 2.45 ghz really, i get a driver error?
DJ-CHRIS is offline  
Old 02-09-2005, 09:25 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 858
Default

well, im not exactly sure, cause my hardcano sensor strapped to heatsink right next to cpu sez 27.3c but asusprobe says 37c under load it maxes out at about 41.6 though... ? odd i thought it would go up more, either way... lol (btw i have the venus12 also)
does anyone know about the mem latencys tho?
thx
Gage
GageMW is offline  
Old 02-09-2005, 10:40 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 876
Default

thats pretty good. my pentium 4 3.0ghz is around 70 with stock cooling
phosho510 is offline  
Old 02-09-2005, 10:57 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
willsko87's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Melbourne, Australia
Posts: 1,240
Default

that looks like a nice build. you've done well
__________________
http://www.aflonline.com.au



willsko87 is offline  
Old 02-10-2005, 05:24 PM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 858
Default

hehe thx
__________________

GageMW is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.