Adjusting a Samsung 205bw monitor - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-24-2008, 06:19 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2008
Location: Florida
Posts: 135
Default Adjusting a Samsung 205bw monitor

I just bought a 20" Samsung flat panel and my computer doesnt support its native resolution so how would I go about getting it to look right? Here's a link to the monitors specs: PC World - Samsung SyncMaster 205BW Test Report Thanks for any help
__________________

__________________
Life's just a waiting room so get comfortable and wait for your name to be called.
Jake2k is offline  
Old 08-24-2008, 06:59 PM   #2 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default Re: Adjusting a Samsung 205bw monitor

how do you not support 1680x1050?

you must have an old computer
__________________

__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 08-24-2008, 07:19 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2008
Location: Florida
Posts: 135
Default Re: Adjusting a Samsung 205bw monitor

yes I do, for now...
__________________
Life's just a waiting room so get comfortable and wait for your name to be called.
Jake2k is offline  
Old 08-24-2008, 07:29 PM   #4 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default Re: Adjusting a Samsung 205bw monitor

does it have nvidia or ati drivers

if so, download the drivers on omegadrivers.com or something like that

you can input custom resolutions on those
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 08-24-2008, 08:15 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2008
Location: Florida
Posts: 135
Default Re: Adjusting a Samsung 205bw monitor

I dont think so, it's just an Intel driver or something crappy. I don't have a separate vid card if that means anything
__________________
Life's just a waiting room so get comfortable and wait for your name to be called.
Jake2k is offline  
Old 08-24-2008, 08:18 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2008
Location: Maine
Posts: 443
Send a message via AIM to Ventriac
Default Re: Adjusting a Samsung 205bw monitor

I got a gfx card that is so terrible i can't do anything on it except internet and e-mail/ word documents if i want to wait 10 minutes for it to load. And I can set my resolution to 1680-1050, ONLY THROUGH ATI CATALYST. If i were to right and go to my properties the max resolution there is like 1024x768, but i can't handle that cause of how big everything is on my 22" Samsung T220, So if you have an ati download ati catalyst if you can, and try it through that.

EDIT: I saw you have onboard video.. scratch the ati Catalyst.

i'm think you might want to build a new computer if you're running onboard video, especially if it isn't good onboard video such as intel
__________________

CPU E8500MB Asus P5Q Pro
RamOCZ Reaper ddr2800 GPUVisiontek 4870
PSU Toughpower 700 HDD WD 640 GB
Ventriac is offline  
Old 08-24-2008, 08:20 PM   #7 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default Re: Adjusting a Samsung 205bw monitor

ahh ya, intel drivers are horrible... i'm sad to hear that
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 08-24-2008, 08:41 PM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2008
Location: Florida
Posts: 135
Default Re: Adjusting a Samsung 205bw monitor

aw **** so I'm stuck till I build my new computer? that sucks , well while were on the topic I have a couple other questions.

First, whats the best/cheapest way to hook it up to my 360 preferably without having to keep plugging/unplugging cables. The monitor has two inputs, D-Sub and DVI and I have the extra HDMI port on the 360.

And second, I have a little 17" lcd that I would like to hook up next to this on on my new build as an extension to the new one so what would I need to do that?
__________________
Life's just a waiting room so get comfortable and wait for your name to be called.
Jake2k is offline  
Old 08-24-2008, 09:01 PM   #9 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2008
Location: Maine
Posts: 443
Send a message via AIM to Ventriac
Default Re: Adjusting a Samsung 205bw monitor

Well if you have a 17" i'd use that instead of your 20" and use the 20" on your 360 I guess.. due to the fact the 20" isn't doing anything at a 1024/768 res since you can't get it any higher.that'd solve your unhooking and hook problem, and i'm not too familiar with dual screens, but don't you need xfire for dual screens?
__________________

CPU E8500MB Asus P5Q Pro
RamOCZ Reaper ddr2800 GPUVisiontek 4870
PSU Toughpower 700 HDD WD 640 GB
Ventriac is offline  
Old 08-24-2008, 09:04 PM   #10 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2008
Location: Florida
Posts: 135
Default Re: Adjusting a Samsung 205bw monitor

well the 17" is really crappy, the colors suck and someone shot it with an airsoft gun so... haha thats why I just want to use it as an extra. Like in the art programs I can keep all the tools on the 17" and the pic on the 20"
__________________

__________________
Life's just a waiting room so get comfortable and wait for your name to be called.
Jake2k is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.