Techist - Tech Forum

Techist - Tech Forum (http://www.techist.com/forums/)
-   Monitors, Printers and Peripherals (http://www.techist.com/forums/f78/)
-   -   Abit Mobo - Please help!!! (http://www.techist.com/forums/f78/abit-mobo-please-help-25410/)

Carniva 09-13-2004 05:54 AM

Abit Mobo - Please help!!!
 
Hi

I recently bought a Abit kv8 mother board and a athon64 3500+. I set the computer up, but when i turn on it makes 1 long beep, followed by 3 short beeps and then the power stays on for about 6 seconds and then turns itself off. There is also a LCD screen on the motherboard and i get the error code 9F (Whatever that means).

I have already taken 1 of these motherboards back and got it replaced, and exactly the same problem occurred on the replacement motherboard, so i am starting to believe that the processor is F'#/ked!

Please can anyone give any suggestions?

Thanks

kboy 09-13-2004 08:39 AM

Try this link out for your beep codes.


http://bioscentral.com/beepcodes/amibeep.htm

ag3 09-13-2004 10:03 AM

Abit doesn't use beep codes for their POST system. The only way to find the definition for 9F is to look in the manual. The POST codes are different on each Abit motherboard.

CrashAbbott 09-13-2004 01:38 PM

UHHH,,, ABIT DOES use beep codes,,

Three things I would Look at,,

A) the CPU is not seated correctly and the CMOS is protecting the CPU and killing the power,,

or

B) the Keyboard is not connected properly

or

c) Your Ram is Not compliant , try something SLOWER first

or

d) Your Video card

or

e) Check that the FAN HEADER is plugged in on the motherboard,, if no fan is detected ,, pc shuts down,,,

OK,,, so that is 5 areas,,

Give em all a try,,

cheers,

ag3 09-13-2004 02:25 PM

Abit's new line does not use beep codes.


All times are GMT -5. The time now is 08:45 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.