9600XT or 5700 Ultra - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-31-2004, 10:57 PM   #21 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 439
Default

Quote:
Originally posted by PizzatheHut06
You're right. See here: http://graphics.tomshardware.com/gra...229/index.html

And the 128 MB 9800 Pro outperforms the FX 5950, even the 5950 Ultra.
I was talking about the 128-bit 9800 Pro, not the full 256-bit cards.
__________________

WQ87 is offline  
Old 08-31-2004, 11:00 PM   #22 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 1,349
Default

aah, something sounds rong here...

i know most of the FX series was crap compaired to ATI, but...

wasnt the 5700ultra one of the exceptions, cause it used something like DDR3 and higher clock speeds then its ati couterpart.

arnt a lot of u kinda acting like ATI fanboyz, if those 2 cards are the same price, i would lean tward the 5700u(nvidias dirver support is better) Note- 5700u also beat the 9600xt in almost all of those benchmarks.
__________________

jolancer is offline  
Old 08-31-2004, 11:03 PM   #23 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 439
Default

Yeah, because most of those games are made for nVidia cards, i believe.

I have a 9800 Pro with "256-bit" of 128mb memory, a pretty good card for an extra $30-$40. But my cpu bottlenecks it.
WQ87 is offline  
Old 08-31-2004, 11:13 PM   #24 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 900
Default

Quote:
Originally posted by WQ87
I was talking about the 128-bit 9800 Pro, not the full 256-bit cards.
My apologies, I wasn't trying to argue with you or anything like that.
__________________
Jesus said to him, "I am the way, the truth, and the life; no one comes to the Father but through me". -John 14:6
PizzatheHut06 is offline  
Old 09-01-2004, 04:19 AM   #25 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

well if game companies are making their **** for nvidia...then take that as a hint..... xbox2 for WHATEVER freaking reason is gonna use ATI =/ damn losers
Nubius is offline  
Old 09-01-2004, 06:23 AM   #26 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 670
Default

the 5700Ultra was the last card in the FX series, its not meant to be the best in the series, it was made after all the other ones, so they fixed the problems that the earlier FX cards had, the 5700Ultra has 256Mb DDR2 and its a very good card, ive never owned a 9600XT but that is a very good card too, but i would still go with the 5700Ultra because of better driver support, and it is a slightly better card in my opinion.

one of my friends has one:

Asus A7N8X E-Deluxe
AMD Athlon XP3200+
2x512Mb DDR400, Kingston value ram
Fx5700Ultra

he can run farcry on the highest detail @ 1280x1024 and he never gets lower than 40 FPS.
__________________
<img src=\"http://i25.photobucket.com/albums/c62/HAVOC2k5/Sempron_Userbar.png\">
Raekwon is offline  
Old 09-01-2004, 09:35 AM   #27 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 439
Default

Quote:
Originally posted by Nubius
well if game companies are making their **** for nvidia...then take that as a hint..... xbox2 for WHATEVER freaking reason is gonna use ATI =/ damn losers
Well, not like you can even upgrade the gpu. Besides, they sacrifice image quality for the best performance in console. I see a P4 being used in this one.

Raekwon, that is quite amazing. I experienced lag with my 3200+ and 9800 Pro... although it could be my cheap DDR memory.
WQ87 is offline  
Old 09-01-2004, 11:11 AM   #28 (permalink)
ag3
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,536
Default

It's because nVidia is Amercian - No matter how much better ATi is, American companies are going to stick with American graphics.
ag3 is offline  
Old 09-01-2004, 11:12 AM   #29 (permalink)
ag3
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,536
Default

But then there are companies like Valve who the see the light. :P
ag3 is offline  
Old 09-01-2004, 12:10 PM   #30 (permalink)
Super Techie
 
Capricorn's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Northern VA
Posts: 372
Default

Too bad the ATI X600 series is only coming out on the PCIe bus.
__________________

__________________
Case: Enermax CS-A106USB
P/S: OCZ OCZ700GXSSLI 700W
Motherboard: ASUS P5N32-E SLI
CPU: Intel E6300(idle 35C/load 39C)
RAM: OCZ Platinum Rev 2 DDR2 800 MHz (4 x 1GB) 4-4-4-15-T1 (2.1v)
Hard Disk: Seagate 2x250GB SATA ST3250620AS in RAID1
Monitor: Mitsubishi DP900u
Graphics: BFG GeForce 8800GT PCI-E
Sound: SoundBlaster X-Fi Fatal1ty
Speakers: Klipsch ProMedia v.2-400 4.1 speakers
Optical: LiteOn 16X DVD-ROM; Sony DRU-710A DVD-RW
Capricorn is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.