6800GT Problem - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-30-2005, 07:19 PM   #11 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 320
Default

Disable Vsync
__________________

__________________
Grayfox is offline  
Old 06-30-2005, 08:22 PM   #12 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Quote:
That's what you get for getting eVGA. First one spontaneously combusts, and the second one dosn't work correctly. You should have got the Leadtek one.
that was a stupid *** comment....eVGA is known for high quality.....eVGA and leadtek both are considered some high quality manufacturers......theres always going to be cases of something happening with cards no matter the company and for all we know it could be end user error
__________________

Nubius is offline  
Old 06-30-2005, 09:19 PM   #13 (permalink)
Beer
 
Calzinger's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: New York
Posts: 565
Send a message via AIM to Calzinger
Default

I'll bet that fan on the Leadtek is hella loud. Then again, my eVGA RPMs incredibly high. It probably makes up 80% of my case noise.

I don't want to use the ol' PizzaTheHut06 as a victim here, but your Leadtek is actually having worse problems. http://www.techist.com/showthread.ph...441#post451441. It's been giving him a headache and has suddenly stopped working for no some anonymous reason. So much for your godly Leadtek.
__________________
Calzinger is offline  
Old 06-30-2005, 09:34 PM   #14 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,446
Send a message via AIM to Alex81388
Default

BACK TO THE ISSUE OF THE THREAD...

I would search your registry for everything with ATI in it, and then delete it. Reinstall the latest nVidia drivers. And possible reinstall your chipset drivers for your motherboard.

If after this you are still having problems, then we should work from there, but this should solve some possible problems.
__________________
Sig removed due to foul language. Please read the rules regarding the allowable content of sigs before reposting your COMPLIANT sig.
~Trotter
4/21/06
Alex81388 is offline  
Old 07-01-2005, 06:06 AM   #15 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 16
Default

I've been having some problems with my 6800gt recently aswell...

Loss of quality FPS wise on some games, such as MOHAA (medal of honor : allied assault and Battlefield2)

Im confused to what the problem is, I had a 6800 before which ran perfectly with high FPS, but it was mailfunctioning, so i sent it back to Nvidia for tests and they said there was a fault with it, so i had a replacement from where i bought it, i have the replacement card in now but im still getting some drops in FPS
Deejay01 is offline  
Old 07-01-2005, 11:30 AM   #16 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,543
Default

Quote:
Originally posted by Deejay01
I've been having some problems with my 6800gt recently aswell...

Loss of quality FPS wise on some games, such as MOHAA (medal of honor : allied assault and Battlefield2)

Im confused to what the problem is, I had a 6800 before which ran perfectly with high FPS, but it was mailfunctioning, so i sent it back to Nvidia for tests and they said there was a fault with it, so i had a replacement from where i bought it, i have the replacement card in now but im still getting some drops in FPS
Download the latest drivers, stay away from spyware internet sites *cough* *cough* and use spybot to make you have no spyware.
__________________
15'' Macbook Pro
Intel Core 2 Duo 2.16ghz
x1600 128MB
1GB DDR2 SDRAM
Windows XP/Mac OSX 10.5


No longer a Guru of games...
GameGURU is offline  
Old 07-01-2005, 11:49 AM   #17 (permalink)
Beer
 
Calzinger's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: New York
Posts: 565
Send a message via AIM to Calzinger
Default

Quote:
Originally posted by GameGURU
Download the latest drivers, stay away from spyware internet sites *cough* *cough* and use spybot to make you have no spyware.
I agree. Often performance drops can be due to apps running in the background. Be careful though, your own anti-spyware or virus scanner could be causing this performance drop. Apparently that new PC-cillin is really resource intensive when you aren't even scanning.
__________________
Calzinger is offline  
Old 07-01-2005, 04:43 PM   #18 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,241
Send a message via AIM to Powerslave
Default

003, I don't think you've helped the guy at all. Pretty much what your saying is " hey dude, go get a leadtek right now, it will fix all your problems!" which is wrong. How about you give the guy some help without bs'ing your little leadtek cooler crap. If you can't you just shouldn't post anymore.

Anyways, like Nubius said, Doom 3 is a very demanding game a 16xAA is extremly tough to run unless you have a athelon fx-57, with two 7800's sli'd. Which you don't so bring it down to 2xAA.
Powerslave is offline  
Old 07-01-2005, 04:49 PM   #19 (permalink)
003
Wizard Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 3,312
Default

Also try 4xAA, I run Doom 3 with 16xAF and 4xAA @ 1280x1024 on high quality mode at 60fps most of the time, so I don't think you need to go as low as 2x.
__________________
so, umm, err yeah
003 is offline  
Old 07-01-2005, 05:12 PM   #20 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

Quote:
I am going to replace the thermal pads with AS5 and see if I can hit 450/1200.
Doubt that'll happen, the 6800GTs seems to cap around 430/1150, I managed to get mine up to 434/1156, and I couldn't get it any higher without running into some problems, and this is on water.

Like I said nVidia cards don't even handle Anti-Aliasing very well so there's no way they'd handle Doom 3 at full AA. Turn off all AA and AF and try and play the game and then slowly increase them until the framerate drops to around 40 or so. AF shouldn't be much of a problem but AA will really take a bite out of framerate.
__________________

__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.