6600gt and weak psu - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-07-2005, 08:42 PM   #1 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 730
Send a message via AIM to burned-ati Send a message via Yahoo to burned-ati
Default 6600gt and weak psu

ok i have a evga 6600gt, just bought it, well when i boot my pc sometimes it will just sit there on the screen that displays asus my motherboard of course and it will not load windows it does these frequency beeps 2 and then about a couple seconds 2 more i only have a 300watt psu, and i called evga and the guy told me it sounds like i have a very weak psu not sufficient for powering this video card, well like i said sometimes it works and sometimes not it all, like for right now i had to unplug all my case fans for it to work this is my psu right, not my video card
__________________

burned-ati is offline  
Old 07-07-2005, 08:43 PM   #2 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 730
Send a message via AIM to burned-ati Send a message via Yahoo to burned-ati
Default

and when i say work i mean for my hd to power on and load windows
__________________

burned-ati is offline  
Old 07-07-2005, 08:49 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 118
Send a message via AIM to regnak
Default

I thought the recommended was 350watts. In any event you should purchase atleast a 400watt PSU and make sure it has the proper number of pins that your mobo requires (Normal AGP 20Pins and PCI-E is 24pins I'm pretty sure)
regnak is offline  
Old 07-07-2005, 08:49 PM   #4 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

300watts is way too low!!!
__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Old 07-07-2005, 09:18 PM   #5 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 730
Send a message via AIM to burned-ati Send a message via Yahoo to burned-ati
Default

yes lol im very stupid for not getting a hi watt psu lol, yes they do recomend 350 watt but on the reviews from newegg about the card people could not power it corectly with even 350 watt! this video card eats just as much power as 6800gt does lol,and it gets hott to! well tomorow i will be purchasing a 400 watt psu should solve my problem well thanks for all the help guys, and may i suggest this video card to you its awesome very powerfull havnt oced yet but will soon, i run battle field 2 great
burned-ati is offline  
Old 07-07-2005, 09:34 PM   #6 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

I own one....

My battery backup would use 33-40% load with my computer, speakers and LCD. Once I installed the 6600GT it went to 50%-60%. I had to unplug my LCD and plug it into the surge protector because I was getting load warnings!!
__________________

__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.