64 bit applications - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-29-2003, 01:01 AM   #1 (permalink)
Banned
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 207
Default 64 bit applications

Does anyone know of any usefull 64 bit applications that are available now and where I can get them ?
__________________

amd643200+ is offline  
Old 12-29-2003, 01:23 AM   #2 (permalink)
HONK if you route packets
 
mikesgroovin's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: MD
Posts: 4,715
Default

Sure....can you be a little more specific though?
What OS are you using?

-Mike
__________________

mikesgroovin is offline  
Old 12-29-2003, 01:52 AM   #3 (permalink)
Banned
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 207
Default

windows xp
amd643200+ is offline  
Old 12-29-2003, 12:10 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 247
Default

unless you have a beta of the new xp 64 bit edition , you cant run them on WIN xp pro even if you have a 64bit cpu.
__________________
Tech4hire

i am no lazier now than I was forty years ago, but that is because I reached the limit forty years ago. You can\'t go beyond possibility.
- Mark Twain
tech4hire is offline  
Old 12-29-2003, 01:45 PM   #5 (permalink)
HONK if you route packets
 
mikesgroovin's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: MD
Posts: 4,715
Default

Exactly right. The applications would be useless if the environment that you are running it on is still the 32-bit ver. of XP.

-Mike
mikesgroovin is offline  
Old 12-29-2003, 02:06 PM   #6 (permalink)
Banned
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 207
Default

so I have to wait a few months till I can take full advantage

thanks for the help
amd643200+ is offline  
Old 12-29-2003, 03:28 PM   #7 (permalink)
XT
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 788
Default

yup if you have a 32 bit os your 64 bit chip wont do much for you except run at stock speed. There is a xp 64 bit out there but it c0omes with intels trillium cpu and its like 7000 usd lol
XT is offline  
Old 12-29-2003, 05:11 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 333
Default

It looks like in reality that you may have to wait a little longer than a few months. No 64 bit OS thus no 64bit programs yet. Your 64bit processor however, does run 32 bit programs at a nice clip.
__________________
3 different OS, so yep I\'m confused.
m3incorp is offline  
Old 12-29-2003, 05:31 PM   #9 (permalink)
Banned
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 207
Default

yes it does run at amazing speeds

just wanted to max out it capabilities maybe I will just overclock it to see what it can really do
amd643200+ is offline  
Old 12-29-2003, 05:42 PM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
dethangel's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 934
Default

Quote:
Originally posted by m3incorp
It looks like in reality that you may have to wait a little longer than a few months. No 64 bit OS thus no 64bit programs yet. Your 64bit processor however, does run 32 bit programs at a nice clip.
not true, there is a 64-bit version of windows xp that is available right now, and "longhorn" will be out in 2k5, which will also be 64-bit, i hope intel brings out its 64-bit chip soon, and winxp-64 isnt in beta, its out, they have it for sale on their website, and i can get a free copy of it from work (i work for a microsoft company)
__________________

dethangel is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.