50 FPS Doom 3? - Page 4 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-06-2005, 11:54 AM   #31 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 549
Send a message via AIM to bigtimeballer50
Default

he has a via chipset beedubaya so thats y i think its thet problem when i had an via chipset it didnt like my ati so it gave me 20-40 fps in gams with x800 so i got an intel chipset and that hellped alot now i get 40-130 with my x800 but he has an amd prosesor so im not sure..
__________________

bigtimeballer50 is offline  
Old 03-06-2005, 12:05 PM   #32 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 976
Default

Quote:
Originally posted by bigtimeballer50
when i had an via chipset it didnt like my ati so it gave me 20-40 fps in gams with x800 so i got an intel chipset and that hellped alot now i get 40-130 with my x800
So you swaped motherboards, keeping with the same CPU, RAM and graphics card, and your performance went through the roof? Are you sure your VIA-based mobo wasn't just bottlenecking something?
__________________

__________________
AMD X2 4400+ Toledo 1MB/Asus A8N-SLI Deluxe/2GB Kingston HyperX/SLI Gigabyte 7800 GTX 256MB/Creative SB Audigy 2 ZS Plat w/ Creative Inspire 6.1 speakers /180GB Hitachi PATA/19\" AG Neovo F-419 LCD/OCZ PowerStream 600W PSU/WinXP Home SP2
DoomUK is offline  
Old 03-06-2005, 12:10 PM   #33 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 549
Send a message via AIM to bigtimeballer50
Default

ok dis is how it goes i had a stock hp mobo so i upgraded that into a abit via chipset and thats when my problems began i had 20-40f ps constant i reformated 3 times so then i got pissed and returned it and got an intel chipset just like the stock but a better motherboard with same chipset p4p800se and my problems were gone solved and done with the same video card cpu ram etc.. samep erfomance just like on my stock mobo but i am like 70% suer that the via isint liking the ati cards ive even read posts that say via doesent liek ati and stuf..
bigtimeballer50 is offline  
Old 03-06-2005, 01:09 PM   #34 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

If anyone is looking for a competetive comparison between the cards mentioned in this thread, you may find it here.

The x800 Pro has 12 pipelines, and the 6800GT has 16 pipelines. You can whine about the price/performance ratio as much as you like but this information is pretty straight forward. No one made you buy ATi over nVidia, so you can blame ATi for selling an overpriced underpeforming card all you want, but either way you look at it, it was your choice, so live with it.

Honestly, it's one thing to show a bit of sympathy the first time you express disappointment in a card, but to continually spew your hatred over and over again really grows tiresome.

It's ok if you don't like ATi, but I've seen this idea spawning here lately that simply because the x800 pro sucks compared to the 6800 GT, ATi must be downright horrid altogether.
__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Old 03-06-2005, 01:50 PM   #35 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 549
Send a message via AIM to bigtimeballer50
Default

yes gaara x800 has 12 and 6800 has 16 the x800 is the asme *** 9800 pro just that x800 has a few more pipelines which makes u pay another 150 but the x800 can be compraed to a 6600 so the 6600 and the x800 will be giving hte same perormance but the x800 can reach up to the 6800... ive seen stuff on the internet that the x800 beats the 6800 in performance...
bigtimeballer50 is offline  
Old 03-06-2005, 01:56 PM   #36 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 195
Default

I come from a long history of being way behind the technology curve. 40 to 50 FPS is silky smooth to me. I dont understand why some people say under 60 is unplayable. Under 30, defenitely.
CreditSolutions is offline  
Old 03-06-2005, 03:06 PM   #37 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,487
Default

Because the pro only has 12 pipelines and can't really keep up that is why I believe they are phasing it out and replacing it with the more powerful and budget-friendly xl.
__________________
<font size=\"1\">Intel Pentium 4 3.4GHZ HT-------------------AMD Athlon 64 3000+ Winchester
Intel Stock CPU Cooler------------------------Zalman 7700-Cu
Idle: 51C---------------------------------------Idle: 21C
Load: 72C--------------------------------------Load: 28C
ASUS P4C800-E Deluxe-----------------------GIGABYTE K8NF4-9 NForce4 4X
512MBX2 Corsair XMS 2-2-2-5 PC-3200-----512MBX2 Corsair XMS 2-2-2-5 PC-3200
ATI RADEON X800 XT Platinum Edition-------ATI RADEON X800 XL
Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS----------Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS
Western Digital Raptor 37GB 10K------------2X Western Digital SATA150 Caviar SE 80GB RAID 0
Antec True 480W------------------------------Thermaltake Silent PurePower 680W
Zalman 5.1 Headphones----------------------Zalman 5.1 Headphones
Zalman High Sensitivity Microphone----------Zalman High Sensitivity Microphone
Microsoft Multimedia Keyboard 1.0A----------Logitech Media Keyboard
Microsoft Intellimouse Explorer 4.0A---------Logitech MX510
3DMark05: 5,928------------------------------3DMark05: 5,000</font>
dale5605 is offline  
Old 03-06-2005, 03:19 PM   #38 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 976
Default

I'll say it again: If he tweaked Doom 3 a little bit, he might well find an improvement. Obviously out of what he uses/needs it's only Doom 3 that his card struggles with, enough to make him complain, and rightfully so imo.

He payed a lot of money for a (gaming) graphics card that just isn't doing his gaming needs justice, and that's fair enough. I'd flippin' well complain lol. So, he could've done his homework beforehand on the Pro's lack of pipelines having consequences in primarily Doom 3, but we all make mistakes...


beedubaya: try tweaking Doom 3
__________________
AMD X2 4400+ Toledo 1MB/Asus A8N-SLI Deluxe/2GB Kingston HyperX/SLI Gigabyte 7800 GTX 256MB/Creative SB Audigy 2 ZS Plat w/ Creative Inspire 6.1 speakers /180GB Hitachi PATA/19\" AG Neovo F-419 LCD/OCZ PowerStream 600W PSU/WinXP Home SP2
DoomUK is offline  
Old 03-06-2005, 10:31 PM   #39 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: May 2004
Location: Oklahoma
Posts: 5,280
Send a message via AIM to beedubaya
Default

Quote:
Originally posted by DoomUK
I'll say it again: If he tweaked Doom 3 a little bit, he might well find an improvement. Obviously out of what he uses/needs it's only Doom 3 that his card struggles with, enough to make him complain, and rightfully so imo.

He payed a lot of money for a (gaming) graphics card that just isn't doing his gaming needs justice, and that's fair enough. I'd flippin' well complain lol. So, he could've done his homework beforehand on the Pro's lack of pipelines having consequences in primarily Doom 3, but we all make mistakes...


beedubaya: try tweaking Doom 3
I bought my X800 pro back in June right when this generation of cards came out, before Doom 3 was even released. Because of early driver problems with the 6800 series, it appeared that the X800s were going to be the winner this series. Even one of my first posts at this forum was an "ATI vs. Nvidia,
" and everybody told me to go with the X800 Pro. Thats why I bought the X800 Pro. But within a few new driver releases from Nvidia, the X800 Pro became yesterday's news.
beedubaya is offline  
Old 03-06-2005, 10:38 PM   #40 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,446
Send a message via AIM to Alex81388
Default

Quote:
Originally posted by FrontSide
Ignore him... He's just another troll with nothing better to do.

Hey shut your mouth man. He's given way more advice and hasn't lashed at at all at anyone here.

He states his opinion and he has a right to. He's had the same resuls with a bunch of different configurations, I no for a FACT.

Buzz off scrub.
__________________

__________________
Sig removed due to foul language. Please read the rules regarding the allowable content of sigs before reposting your COMPLIANT sig.
~Trotter
4/21/06
Alex81388 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.