5.1 surround sound - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-23-2005, 02:27 PM   #11 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 821
Default

Man, isn't it weird that nobody says anything, but now that I share my problem, I am finding that I'm not alone. I guess that makes me feel better... at least I know it isn't just my computer that has this problem.

I'll have to look around. Maybe there is a newer driver or something that I need to install.
__________________

__________________
AMD Athlon 64 3000+ socket 939 @ 2.3 GHz
MSI K8N Neo2 Platinum motherboard
EVGA GeForce 6800 GT
2 GB DDR 400 (PC 3200) (2 x 1 GB sticks) (Dual Channel)
DVD player and seperate DVD RW drive
Floppy Drive
80 GB Western Digital Hard Drive
500 watt power supply
Sound Blaster Audigy
Logitech 5.1 surround sound speakers
SAMSUNG SyncMaster 710T LCD monitor
Aspire X Navigator Case
Wayniac is offline  
Old 06-23-2005, 02:29 PM   #12 (permalink)
Him
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 3,190
Send a message via AIM to Him Send a message via Yahoo to Him
Default

I'm thinking that maybe they didnt build a true surround codec into Windows, which is why it does that. It's weird that Windows does it, but you can get them to work if you use the program that comes with the card. Thats how I got my surround to work.
__________________

Him is offline  
Old 06-23-2005, 03:41 PM   #13 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 2,134
Default

you need to set ur speakers to 5.1 in the setting for your card. for example, i have an audigy 2 zs, and my speaker settings only stick if i change my speaker setting to 5.1 in the creative control panel, and then click on speaker settings.

what soundcards do you guys have?
joshd is offline  
Old 06-23-2005, 03:48 PM   #14 (permalink)
Him
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 3,190
Send a message via AIM to Him Send a message via Yahoo to Him
Default

Right now I'm using a Sound Blaster Live! LS 24bit 5.1 channel. Free, with my 5 finger discount when I worked at Staples.

In my syg is all my new parts that I am just too damn lazy to put together. It sucks, they are some pretty killer peices. DAMN MY LAZY ***!!!
Him is offline  
Old 06-23-2005, 03:52 PM   #15 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 2,134
Default

so if u click:

start>all programs>creative>*soundblaster live*>*speaker settings*

*items may not have this exact name, but there should be something along these lines*

if this is not present, you may need to install drivers for your card from the disk that should have come with ur card
__________________

joshd is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.