5.1 but no sound out of the centre rear left, right and subwoofer - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-18-2005, 11:22 AM   #1 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4,010
Default 5.1 but no sound out of the centre rear left, right and subwoofer

I have just connected my 5.1 home cinema system to my pc using an opticle cable and i only get sound out of the left and right speaker. only

I'm using the onboard sound on my av8 3rd eye motherboard, and the drivers that came with the mobo's cd. I have 6 channel sound set on it as well.

Any recomendations to get sound out the other speakers.
__________________

__________________

Cisco CCNA, Comptia A+, 1/3 through CCNP
Trifid is offline  
Old 01-18-2005, 11:57 AM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 43
Send a message via AIM to BOOMINJEEP
Default

umm are you playing stuff recorded in 5.1?
__________________

BOOMINJEEP is offline  
Old 01-18-2005, 12:18 PM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4,010
Default

im using the speaker test thing, where it plays a noise out of each speaker.
__________________

Cisco CCNA, Comptia A+, 1/3 through CCNP
Trifid is offline  
Old 01-18-2005, 12:22 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 2,932
Default

Tell us the design of your speaker setup. Are you using a receiver or stereo system with your comp? How are things connected?
__________________

-----------------------------------------------
Don\'t hate the player...Hate the game...
ShoobieRat is offline  
Old 01-18-2005, 12:29 PM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4,010
Default

im using a sony home cinema system set up the usual way left, centre, right, rear right, rear left and subwoofer. they have are connected to a reciever, which i get dolby digital 5.1 out of with my xbox (connected to with an opticle) and dvd player (connected to it using a coaxil (orange one)) and the pc is connected to it using a opticle cable. all 5.1 speakers work as i used the test tone thing, which plays some random noise.
__________________

Cisco CCNA, Comptia A+, 1/3 through CCNP
Trifid is offline  
Old 01-18-2005, 12:47 PM   #6 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4,010
Default

I got it working in a dvd through the nvidia decoder, but it still doesnt work on the speaker test.
__________________

Cisco CCNA, Comptia A+, 1/3 through CCNP
Trifid is offline  
Old 01-18-2005, 02:45 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 858
Default

go to abit's website and download any onboard sound drivers, if not maybe someone else knows, but otherwise with such a sweet sound setup i'd look into a soundblaster audigy 2
GageMW is offline  
Old 01-18-2005, 03:09 PM   #8 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 2,932
Default

Your trouble may be the digital signal. Check your outputs and see if you have digital output turned on or off. Also, try testing the ports on your sound-card manually (with a speaker plugged into the other sockets) and see what happens. If you're getting sound with a straight connection, then you know you've got a problem in your PC->receiver->speakers setup, and not just in the PC.
__________________

-----------------------------------------------
Don\'t hate the player...Hate the game...
ShoobieRat is offline  
Old 01-18-2005, 03:13 PM   #9 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4,010
Default

It works with nvidia video codec, as i have watched shrek 2 with it in 5.1 :P
__________________

Cisco CCNA, Comptia A+, 1/3 through CCNP
Trifid is offline  
Old 01-18-2005, 09:41 PM   #10 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2,088
Default

Did you purposely buy the Sony for your computer. Or did you have it and decide to connect it?
__________________

__________________
Finished With TF.
Codeine is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.