4gb HDD enough top dedicate for system? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-15-2005, 04:11 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 303
Default 4gb HDD enough top dedicate for system?

I know how some people say that i should have 1 harddrive dedicated solely to the system configs and their operations and such. I was wonder, trying to be cheap and save some money, is 4gb enough for this. I would assume so, but u never know. the hard drive im planning to use is a old one witha max of 4 gb. So u can tell its old. Will this serve my purposes? Or can i just dedicate my one hard drive to everything?
__________________

__________________
Sig reinstated. SigSanta
Arumuni is offline  
Old 07-15-2005, 04:21 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,006
Default

No, don't sue a 4gb. It probably has 2MB of cache, and spins at 5400 RPM. Not good if you want a windows to be quick and snappy.
__________________

__________________
6600GT PCI-E for sale/Trade. Check the FS/FT forums on tech-forums for details.
http://www.techist.com/showthread.php?s=&threadid=77816
Hacp is offline  
Old 07-15-2005, 05:02 PM   #3 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

Your going to have some crappy windows loading times. Not only that, your programs will load slower. not worth it IMO. Just buy a big drive and partition it.
__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Old 07-15-2005, 05:38 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

yeah, you can format and archive individual partitions on a single drive
__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Old 07-15-2005, 06:00 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 303
Default

Ehhe. Sweet. THanks guys.
__________________
Sig reinstated. SigSanta
Arumuni is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.