Is 400 watts enough for a modded case? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-02-2004, 07:15 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 764
Send a message via AIM to True_Orb
Default Is 400 watts enough for a modded case?

I have a 400 watt psu and I plan to have a max of 3 case fans and 2 cold cathodes.

And assuming I had, say 4-6 case fans and 2 cold cathodes, would I need to up the PSU?
__________________

__________________
I argue with people on internet message boards.
Don\'t copy dat floppy!

--------------
Gigabyte GA-7DX(R) DualBIOS/A-bit KV8-Pro
AMD Duron 1.313GHZ/AMD 64 3000+ 2.0 GHZ
512 DDR266/1024 OCZ DDR (3200)
Chaintech GeForce 3 128mb/eVGA 6800GT 256mb
400 watt Powmax/530 watt Fortron
40.9GB 94098U8/80gb SATA
Maxtor DiamondMax/Seagate Barricuda
AOpen KF45A modded case
True_Orb is offline  
Old 03-02-2004, 07:32 PM   #2 (permalink)
Banned
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 207
Default

what is the rated draw of the cold cathode

becasue a 400 seems to be enough for the stuff that you have with lots of room to add
__________________

amd643200+ is offline  
Old 03-02-2004, 09:49 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 764
Send a message via AIM to True_Orb
Default

Not sure if this is what you mean but its 12V. 2 of them at most.
__________________
I argue with people on internet message boards.
Don\'t copy dat floppy!

--------------
Gigabyte GA-7DX(R) DualBIOS/A-bit KV8-Pro
AMD Duron 1.313GHZ/AMD 64 3000+ 2.0 GHZ
512 DDR266/1024 OCZ DDR (3200)
Chaintech GeForce 3 128mb/eVGA 6800GT 256mb
400 watt Powmax/530 watt Fortron
40.9GB 94098U8/80gb SATA
Maxtor DiamondMax/Seagate Barricuda
AOpen KF45A modded case
True_Orb is offline  
Old 03-02-2004, 11:27 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 424
Send a message via AIM to Erik Send a message via Yahoo to Erik
Default

Heh, I only have a 350 Watt PS, and it's the one that came with my case. Oh well, it's doing fine. Every now and then, like every other startup, it will make a really weird noise, I think it's the crappy fan. If I get some money I plan on buying some wires, a new power supply, a heatsink, and two more case fans.
Erik is offline  
Old 03-02-2004, 11:36 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 764
Send a message via AIM to True_Orb
Default

Thanks guys.
__________________
I argue with people on internet message boards.
Don\'t copy dat floppy!

--------------
Gigabyte GA-7DX(R) DualBIOS/A-bit KV8-Pro
AMD Duron 1.313GHZ/AMD 64 3000+ 2.0 GHZ
512 DDR266/1024 OCZ DDR (3200)
Chaintech GeForce 3 128mb/eVGA 6800GT 256mb
400 watt Powmax/530 watt Fortron
40.9GB 94098U8/80gb SATA
Maxtor DiamondMax/Seagate Barricuda
AOpen KF45A modded case
True_Orb is offline  
Old 03-02-2004, 11:39 PM   #6 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 241
Default Re: Is 400 watts enough for a modded case?

Quote:
Originally posted by True_Orb
I have a 400 watt psu and I plan to have a max of 3 case fans and 2 cold cathodes.

And assuming I had, say 4-6 case fans and 2 cold cathodes, would I need to up the PSU?
No,I am currently workeing on a freezer CASE version,this should solve all problems.What do you reccomend as it's temp.
I thought 0 F.
My beer is fine at 42 F.
__________________

stan-the-man is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.