3 hard drives? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-25-2005, 08:39 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 28
Default 3 hard drives?

Can you hook up three hard drives on one mobo? One as master and the other two as slaves? Or will this screw up the system?
__________________

newbienthehouse is offline  
Old 06-25-2005, 08:43 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

You can hook up as many as you can fit on the mobo.....some mobos have 2 IDE's and up to 4 or more sata ports which would allow for 8 Hard drives right there.....of course then you wouldn't have room for a CD-ROM drive so you couldn't install windows
__________________

Nubius is offline  
Old 06-25-2005, 08:50 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,006
Default

You can always install windows 95 with the floppy.
Hacp is offline  
Old 06-25-2005, 08:57 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
Alvin.C's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: United Kingdom
Posts: 2,580
Default Re:

Well..you could install Windows...but you'd just have to improvise by temporarily disconnecting any uneeded drives, and leaving the specific Hard Drive you want to install an OS on, connected...
__________________
Alvin.C
linkedin.com/in/alvinwkchan

|Gaming PC| |Dell Latitude E7250| |Macbook Air 13" (Mid 2013)|
|Windows 10 Pro (x64)| |Intel Core i5-6600 @ 3.3 GHz| |MSI NVIDIA GeForce GTX 1080 Gaming X| |Noctua NH-D15S CPU Cooler| |Gigabyte GA-Z170MX-GAMING 5 mATX Motherboard| |Samsung 840 Pro 256GB SSD| |Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-SDRAM| |OCZ ModXStream Pro 700W Modular PSU| |NZXT Vulcan Micro ATX Case|
Alvin.C is offline  
Old 06-25-2005, 08:59 PM   #5 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,241
Send a message via AIM to Powerslave
Default

Quote:
Originally posted by Nubius
You can hook up as many as you can fit on the mobo.....some mobos have 2 IDE's and up to 4 or more sata ports which would allow for 8 Hard drives right there.....of course then you wouldn't have room for a CD-ROM drive so you couldn't install windows
well if you have a stacker...
Powerslave is offline  
Old 06-25-2005, 09:19 PM   #6 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,433
Default

as many ports as u have for harddrives. Most newer mobos have 3 or 4 SATA ports
__________________





-AMD Athlon 64 3200+ Winchestor
-MSI K8N Neo4-F
-Sapphire Radeon X850 XT
-2x 1024 Corsair XMS Pro

<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"><input type=\"submit\" name=\"submit\" value="Search!"></form> Search TF before you post!
dhw200 is offline  
Old 06-25-2005, 10:08 PM   #7 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

I can put up to 6 IDE hard drives in my PC, 3 is dooable with any PC
DJ-CHRIS is offline  
Old 06-25-2005, 11:11 PM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,286
Default

Quote:
Originally posted by Hacp
You can always install windows 95 with the floppy.
lol... remember those days.... old laptops without CD drives...
__________________
Samsung QX410 notebook <-- lol, I'm always on the go these days :(
pc_boy is offline  
Old 06-26-2005, 12:06 AM   #9 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 3,339
Default

So am I the only one who got a jaz drive to read in dos and install windows from the jaz drive.
__________________
<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search TF before you post!\"></form>
Vista Discussion | 64 Bit Discussion |Microsoft Homepage | Yo Linux | Paul Thurrott | Fire Fox | Thunder Bird | Image Shack | Photo Bucket | Put File | Anti-Spyware | MS Anti-Spyware | Trillian | Anti-Virus | On Line Virus Scan
Tyler1989 is offline  
Old 06-26-2005, 12:11 AM   #10 (permalink)
I Rule You
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 543
Send a message via AIM to FadingTheory Send a message via Yahoo to FadingTheory
Default

Quote:
Originally posted by Tyler1989
So am I the only one who got a jaz drive to read in dos and install windows from the jaz drive.
Yes.
__________________

__________________
Iraq... whee.
FadingTheory is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.