2700 and 3200 ram side by side? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-15-2004, 07:50 PM   #1 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default 2700 and 3200 ram side by side?

I currently have a 256mb stick of PC2700 ram and I was going to get another 512mb of RAM for the time being until I can get some more money. I wanted to get a 512 stick of PC3200 ram (yes my motherboard does support the ddr400 I already made sure of that) Can I put the 512mb stick of pc3200 with the 256mb of PC2700? I would expect if it did work that, yes indeed that I would have 768mb of ram but they would only work as fast as the slowest chip in this case the 256, so basically I'd be running 768 of PC2700 ram, or would the computer just not even boot up? In a couple weeks I'm gonna get another pc3200 and put the 2700 in a different computer so this setting is rather temporary. Any assistance would be great. Thanks =)
__________________

Nubius is offline  
Old 08-15-2004, 08:39 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

aright, thats what I thought would happen. I'm happier with the 3200 running at 2700 since its temporary than if they didn't work together at all. Thankyou for your help =)
__________________

Nubius is offline  
Old 08-15-2004, 11:49 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 92
Default

Not recommended to mix speed, what is recommended is running ram with same speed and brand. Not all rams are compatible.
Senseis is offline  
Old 08-16-2004, 02:55 AM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 183
Default

i would definitly go for 3200 it will be better in the future if you ever want to get a fast processor and get 2 sticks of 512 and run them in dual channel and it would be NICE
__________________
intel pentium 4 2.8C with HT 800mhz fsb 512k cache s.478 northwood core
1 gig pc3200 DDR400 dual channel
gigabyte P4 titan GT PRO 865G chipset; GA-8IG1000pro
7200rpm 8mb buffer 40gigWD ATA100
52x DVD rom
40x CD burner
WIN XP pro
wireless logitec mouse
soundblaster
DUAL monitor setup: 17 in proview crt, and 15 in IBM crt
priamry mon-gainword geforce FX 5600 ultra 256mb core-378 mem-560
2nd monitor: ATI 128 rage pro 16mb
neon light side fan, exaust fan,thermal cpu fan, and 2 more
430 watt pwer pack
-=B$=- is offline  
Old 08-16-2004, 03:48 AM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 506
Default

You can also do some tests with only your 512 of PC 3200 and with all your RAM (like 3Dmark) The score with 512 might be higher than 768 since your memory would then be at 400
__________________
My gaming machine:

P4 2.8 GHz
2 X 512 MHz PC3200 in dual DDR mode
Intel D865PERL MOBO
integrated 6.1 MAX audio
Logitech duo MX mouse and KB
ATI RADEON 9800 PRO
zerozero is offline  
Closed Thread

« Pricewatch | help!! »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.