2700 and 3200 ram side by side? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 08-15-2004, 06:50 PM   #1 (permalink)
Techie Beyond Description
Nubius's Avatar
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default 2700 and 3200 ram side by side?

I currently have a 256mb stick of PC2700 ram and I was going to get another 512mb of RAM for the time being until I can get some more money. I wanted to get a 512 stick of PC3200 ram (yes my motherboard does support the ddr400 I already made sure of that) Can I put the 512mb stick of pc3200 with the 256mb of PC2700? I would expect if it did work that, yes indeed that I would have 768mb of ram but they would only work as fast as the slowest chip in this case the 256, so basically I'd be running 768 of PC2700 ram, or would the computer just not even boot up? In a couple weeks I'm gonna get another pc3200 and put the 2700 in a different computer so this setting is rather temporary. Any assistance would be great. Thanks =)

Nubius is offline  
Old 08-15-2004, 07:39 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
Nubius's Avatar
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600

aright, thats what I thought would happen. I'm happier with the 3200 running at 2700 since its temporary than if they didn't work together at all. Thankyou for your help =)

Nubius is offline  
Old 08-15-2004, 10:49 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Aug 2004
Posts: 92

Not recommended to mix speed, what is recommended is running ram with same speed and brand. Not all rams are compatible.
Senseis is offline  
Old 08-16-2004, 01:55 AM   #4 (permalink)
True Techie
Join Date: May 2004
Posts: 183

i would definitly go for 3200 it will be better in the future if you ever want to get a fast processor and get 2 sticks of 512 and run them in dual channel and it would be NICE
intel pentium 4 2.8C with HT 800mhz fsb 512k cache s.478 northwood core
1 gig pc3200 DDR400 dual channel
gigabyte P4 titan GT PRO 865G chipset; GA-8IG1000pro
7200rpm 8mb buffer 40gigWD ATA100
52x DVD rom
40x CD burner
WIN XP pro
wireless logitec mouse
DUAL monitor setup: 17 in proview crt, and 15 in IBM crt
priamry mon-gainword geforce FX 5600 ultra 256mb core-378 mem-560
2nd monitor: ATI 128 rage pro 16mb
neon light side fan, exaust fan,thermal cpu fan, and 2 more
430 watt pwer pack
-=B$=- is offline  
Old 08-16-2004, 02:48 AM   #5 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Nov 2003
Posts: 506

You can also do some tests with only your 512 of PC 3200 and with all your RAM (like 3Dmark) The score with 512 might be higher than 768 since your memory would then be at 400
My gaming machine:

P4 2.8 GHz
2 X 512 MHz PC3200 in dual DDR mode
integrated 6.1 MAX audio
Logitech duo MX mouse and KB
zerozero is offline  
Closed Thread

« Pricewatch | help!! »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:08 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.