256 or 128 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-11-2005, 10:30 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 136
Default 256 or 128

i heard that 256MB of VRAM is only neccesary for cards that are 6800 or higher and for doom 3

If i get a card that is less then 6800 and i dont expect to get doom 3, will 256MB hurt or barly help, because i can spill the cash
__________________

__________________
1GB PC3200 DDR400 RAM
Intel Pentium 4 540J HT 3.2 GHz
ASUS X800LX 256 (OC 415/500)
---------------------------------------------
3Dmark05: 4987][3Dmark03:11043
Cellbuster is offline  
Old 07-11-2005, 10:39 PM   #2 (permalink)
003
Wizard Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 3,312
Default

More memory can only help. It will also help on games like far cry, bf2 etc..
__________________

__________________
so, umm, err yeah
003 is offline  
Old 07-11-2005, 10:39 PM   #3 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,078
Default

A lot of cards that have 256mb have slower gpu and 128 versions are actually faster. So yeah unless you get a high end card not only is it not necassary but not advisable.
dario03 is offline  
Old 07-11-2005, 10:44 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 136
Default

ok so Its sacrificeing GPU for VRAM. so having a 6800 or more already have a fast enough GPU so you can focus more on ram right?
__________________
1GB PC3200 DDR400 RAM
Intel Pentium 4 540J HT 3.2 GHz
ASUS X800LX 256 (OC 415/500)
---------------------------------------------
3Dmark05: 4987][3Dmark03:11043
Cellbuster is offline  
Old 07-11-2005, 10:52 PM   #5 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,078
Default

I don't know all the specs of vid cards off hand, I don't even know if the 6800gt offers a 128 version. I was saying lower end cards generally sacriface gpu but I don't know if they all do. I don't think it does in the high end cards.

What kinda budget you on? Thats always good to post in the first post of your thread.
dario03 is offline  
Old 07-11-2005, 10:53 PM   #6 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,433
Default

if its anything less than a 6800/X800, then it doesnt matter. The card literally has to be bleeding edge to take advantage of that memory
__________________





-AMD Athlon 64 3200+ Winchestor
-MSI K8N Neo4-F
-Sapphire Radeon X850 XT
-2x 1024 Corsair XMS Pro

<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"><input type=\"submit\" name=\"submit\" value="Search!"></form> Search TF before you post!
dhw200 is offline  
Old 07-11-2005, 11:33 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 136
Default

well my budget is under 175 plus i need a new micro ATX supply so i was thinking of getting a 6200. From the posters of this forum say its not worth the upgrade because theres not much upgrade
__________________
1GB PC3200 DDR400 RAM
Intel Pentium 4 540J HT 3.2 GHz
ASUS X800LX 256 (OC 415/500)
---------------------------------------------
3Dmark05: 4987][3Dmark03:11043
Cellbuster is offline  
Old 07-12-2005, 12:25 AM   #8 (permalink)
003
Wizard Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 3,312
Default

Get a 6600GT, actually, XFX makes a PCIe 256MB 6600GT, but it is the most expensive one, over $200 so it is way overbudget. Just get a 128MB Leadtek/eVGA 6600GT and you will be fine. If you really can't afford the 6600GT, then get a 6600 vanilla, because I think it is only $11 more than the 6200 and it has double the pipelines. If you end up with the 6600 vanilla, here is the best one to get:
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814125184
__________________
so, umm, err yeah
003 is offline  
Old 07-12-2005, 01:21 AM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,286
Default

dude, if you got 175 USD, that's enough for the 6600GT, don't get the vanilla cuz it's crap.
__________________
Samsung QX410 notebook <-- lol, I'm always on the go these days :(
pc_boy is offline  
Old 07-12-2005, 01:32 AM   #10 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,006
Default

He needs a Psu upgrade also. Can't do with crap psu.
__________________

__________________
6600GT PCI-E for sale/Trade. Check the FS/FT forums on tech-forums for details.
http://www.techist.com/showthread.php?s=&threadid=77816
Hacp is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.