1 or more fans? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-04-2004, 11:11 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 27
Send a message via AIM to Fefner Send a message via Yahoo to Fefner
Default 1 or more fans?

When I play GTA Vice city on my computer its gets like SOOO slow after five minutes of playing and after 45 minutes of playing on GTA 3 its goes slooow. My computer doesent meet the requirements and its probably also because it gets so damn hot after a bit. I was thinking, would possible to install another fan? There are unused plugs on my Mobo and 1 of them is the one my Main fan plugs into. If I could get another filter or one of my old ones and buy another fan i could just hook it up in the unused fan plug in the middle of the mobo, and super glue the filter to the bottom of the comp and place the fan on the filter and then it would just help out and cool it off n what not. Would this work?---
For the record 90% of my mistakes are typos.
__________________

Fefner is offline  
Old 11-04-2004, 11:33 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 1,349
Default

sounds like your computer is just not fast enough. another fan will prolly not make a difference. if u realy wont to play that game with that pc though, id just take the side panel off your case and use a big fan and blow it right inside.
__________________

jolancer is offline  
Old 11-05-2004, 02:41 AM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 321
Default

get a better gfx card for faster game play.
__________________
|New|Gaming|System|2|Be|:

AMD 64 bit 3500+ Socket 939
MSI K8N Neo 2 Plat. Socket 939 mobo
Corsair TWINX1024-3200 RAM
Nvidia GeForce 6800 GT Graphic Card
Altec Lansing 5051 Speaker system
Creative Sound Blaster live 7.1
Maxtor SATA 200Gb HDD
Plextor PX-712A DVD±R/RW Drive
Wired Mouse/Keyboard by Logitech
Samsung 795MB Flat Screen CRT
Raidmax Scorpio 868W Casing
Antec Truepower 430 or 480
Thermaltake (Pipe101) Heatsink
Thermaltake Street Fighter Fan
derfist is offline  
Old 11-05-2004, 07:53 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 27
Send a message via AIM to Fefner Send a message via Yahoo to Fefner
Default

Cool thanks. Sounds like a good idea. I got this medium sized blue fan I turn on before I hit the sack. Ill use that one.
Fefner is offline  
Old 11-05-2004, 07:56 AM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 266
Send a message via AIM to VICone Send a message via Yahoo to VICone
Default

Quote:

My computer doesent meet the requirements..


I stopped reading after that.

Upgrade, thats all. If your going to play a game knowing your computer doesn't meet the requirements, then expect bad gameplay.
__________________
MCSA, MCP (070-210, 070-218, 070-215), A+, Network+, Security+<br>
<a href=\"http://profiles.myspace.com/users/17229411\" target=\"_blank\">MySpace</a> | <a href=\"http://mcmcse.com\" target=\"_blank\">MCMCSE</a> | <a href=\"http://brainbench.com\" target=\"_blank\">Brainbench : Free Certifications</a>
VICone is offline  
Old 11-05-2004, 08:01 AM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 27
Send a message via AIM to Fefner Send a message via Yahoo to Fefner
Default

Yea. I have Gta 2, 3 and vice city. Only 2 & 3 work decent
Fefner is offline  
Old 11-05-2004, 09:17 AM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 462
Send a message via AIM to grego
Default

Even if you match the "required" specifications I wouldn't epect good gameplay. In my experience you really need to beat those specs by a significant amount to get smooth (non-frustrating) gameplay.
__________________
Yes, but no sprinkles. For every sprinkle i find, i shall KILL you.
grego is offline  
Old 11-05-2004, 10:39 AM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 23
Default

upgrade. but just keep in mind. video card, to me is the most important part for gaming. A good graphics card relieves alot of processing power on your PC. I'm thinking of buying a 6800GT abatron.Go to http://www.guru3d.com/ to get an idea of great video cards and just a basic backbone.

think....
GPU
amount of pipelines
proper PSU
your AGP slot


great hunting
NYCtech174 is offline  
Old 11-05-2004, 04:49 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 27
Send a message via AIM to Fefner Send a message via Yahoo to Fefner
Default

it isnt a very upgradeable computer =/ . Its a emachine. They want you to buy another computer if you want a better one from them thats why they dont make it upgradeable =//
__________________

Fefner is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.