Zalman CNPS9500LED and Overheating! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-08-2006, 08:24 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 147
Send a message via AIM to Triple-X
Angry Zalman CNPS9500LED and Overheating!

Hey everyone. Recently I noticed that my PC freezes on me more than expected. Just recently, I tried to open Firefox and it said it was open or something (it wasn't) so I went alt-ctrl-del and end process, then all of a sudden nothing gets highlighted, like start button and etc, I start to click and it freezes, and the comp gives me a beeb from the tower and it's done. Can't do anything. This has happened to me a few times, but not too often, a little too often for me. I read in some post that this happens when the cpu overheats. Is that my problem? I have the Zalman CNPS9500LED, and it overheats? I guess another thing would be that I have the FanMate installed as well, and I don't know exactly when to crank the fan up. I tried plugging the fan straight to the motheboard, but goes full speed the whole time, even when the comp is idle. Anyway to make the comp alter the speed? With my stock fan it was very loud when going full speed, but it only did that when starting up, and also when doing things that really ate my cpu and etc. Any solutions?
__________________

Triple-X is offline  
Old 02-09-2006, 12:22 AM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 147
Send a message via AIM to Triple-X
Default

Anyone?
__________________

Triple-X is offline  
Old 02-09-2006, 12:34 AM   #3 (permalink)
Banned
 
Join Date: Dec 2005
Location: in the past
Posts: 1,144
Send a message via AIM to thebleakness
Default

Have you checked your temps at all? Did you apply thermal grease when you installed the 9500?

IDK if your has it but with my mobo, it controls the cpu fan if the temp goes over something like 30C or something like that. I have the fan mate turned up all the way and i dont think its ever been on full.
thebleakness is offline  
Old 02-09-2006, 12:52 AM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 147
Send a message via AIM to Triple-X
Default

My temps at idle are:


What bothers me is that I already have 2 case fans, plus this CPU fan. I have one intake and one exhaust. I posted here before and everyone said my setup was correct. I also bought the Arctic Silver thermal grease, but the temps didn't change much. Now my comp freezes a lot more than it did before. Even when I had the Zalman and case fans, temps were same but didn't freeze as much. I just recently downloaded Opera, and my comp froze as I dragged it into quicklaunch By the way, my motherboard has a 4pin connector for the cpu fan, and the zalman is 3pin. Thanks for any help.
Triple-X is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.