XPS Gen 2. Problem with... well read the post - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-14-2007, 09:16 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 4
Default XPS Gen 2. Problem with... well read the post

While I am playing games or dvds on my xps gen 2 (old. yea i know), my computer monitor will enter sleep mode. I can tell this by the power button on the monitor which turns orange, indicating sleep mode. However, I cannot turn the monitor back on. The only way to fix this is turning the computer off and turning it back on. I am a grade a computer geek, programming, software development, wow, etc, but my weak point is hardware. I have determined that this is a hardware problem. I think it is a problem with my video card, but I wanted to confirm this before I shell out money for a new card only to realize that it didn't fix the problem. I tested my computer with a different monitor, and it does the some thing. Any suggestions?
__________________

buddhistgrandma is offline  
Old 01-14-2007, 10:55 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
King X13's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 987
Send a message via AIM to King X13
Default

i would agree video card....but i work on dells all the time, opitplex systems. i have had this problem many times and what i have found it to be is the mother board. the system had onboard video...but when i replaced it with an agp 8x video card and sent the system back in service at my work place a week later the problem occured with the video card i just put it and the only way i got it to stop was to get a new motherboard from dell luckily it was under warranty.

it has something to do with the capacitors on the motherboard. check if any of them are leaking or are slightly expanded.

i hope its not your motherboard but thats my experience with that problem with dell machines.
__________________

__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
King X13 is offline  
Old 01-14-2007, 02:31 PM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2005
Location: Delaware
Posts: 3,475
Default

Its sounds like a problem with the video card. Try to find another to test it out.
turtile is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.