XpertVision X850xt 256mb AGP huge problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-11-2007, 08:05 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 5
Default XpertVision X850xt 256mb AGP huge problem

Hello all,
My name is David Marasco i have had a recent problem (about a month) with my XpertVison ATI radeaon 256mb the problem consists on lines start appearing on my screen.

Example: if i am playing oblivion in the distant hills and trees in front of me, Huge lines will start appearing from those hills and trees and when i move the lines will move and it gets worse the longer i play, Takes about 1 to see the lines,

Eample: If i am playing Quake 4/World of Warcraft the same thinkg will happen lines will satrt appearing from walls and my gun and enemys and wow lines will start to show up from the chat box and drag across the screen and longer i play for the worse it gets. so i just dont play any 3d games anymore seeing though thats when it seems to stuff up, because as soon as i get out of the game my computer is fine and no lines at all,

I have Added a screenshot of quake 4 so you guys can get an idea of what im talking about this is about 3 mins of gameplay note if HTML picture dose not show up please click the link below it to take you to the picture

<a href="http://photobucket.com" target="_blank"><img src="http://i153.photobucket.com/albums/s221/n0va1234567/quake4test.jpg" border="0" alt="Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket"></a>

http://i153.photobucket.com/albums/s...quake4test.jpg

My System Specs and Driver details are.


AMD 64bit 3.2 running Windows xp Pro, SP2 (32bit)
1.5gb of DDR DIMM kingston RAM 3x512 sticks
Xpervision ATI 256mb X850XT
2x 80gb HDD (IDE) "Western Digital"
Mobo i cant remeber "Asus Deluxe edition" cant look atm as i am at work :nerd:
ATI catalyst 7.2 Driver second latest one out i think

I have run XP pro 64bit edition before and my computer has never been beter and the AGP Card was fine, but was fine for a period of time in 32bit aswell

I hope the infomation i provided can help abit as i am up for anything so please if anyone has any ideas, BIOS settings or driver downloads or even AGP settings please let me know you can email even at n0va_@msn.com

I cant apply for a warranty at ATI.inc cause they sa id the card is XpertVision so i need to talk to them all my seller i brought it of. And i did that and XperVision did not give me a Reply back! And i cant even apply for the ATI trade up program because i am in Australia and i dont think the do it here

Sorry for the huge post i hope someone can help me
Best Rgrds to all
Dave
__________________

n0va_ is offline  
Old 04-11-2007, 09:10 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Phantom118's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: USA
Posts: 724
Default Re: XpertVision X850xt 256mb AGP huge problem

I believe those are called Artifacts...

More reading here... Diagnose your video card problems by comparing with example corrupted screens

Download Hmonitor and tell us what the temps of your gpu are.
Hardware sensors monitor for Windows 9x/ME/NT/2000/XP/2003

This tends to happen when the card overheats.
Check and see if the fan on your card is working, or not packed with dust.

And make sure you read that info.
__________________

__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]

http://www.cardomain.com/ride/3282468
Phantom118 is offline  
Old 04-11-2007, 09:18 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 5
Default Re: XpertVision X850xt 256mb AGP huge problem

Ok thankyou,

I am at work at the moment ill be home in about 4 hours is there any other way i can contact you via email or messenger?

For anyone else i am still up for ideas so please post away if ou have any hehe:happy:

Rgrds
David
n0va_ is offline  
Old 04-11-2007, 09:25 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Phantom118's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: USA
Posts: 724
Default Re: XpertVision X850xt 256mb AGP huge problem

Sure you can send me a PM.. but I'll be asleep in 4 hours lol.. it's late here lol..
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]

http://www.cardomain.com/ride/3282468
Phantom118 is offline  
Old 04-11-2007, 09:28 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 5
Default Re: XpertVision X850xt 256mb AGP huge problem

Hehe,

Ok np ill send you a pm, so whats the average temp i should be having when i go home to test it?,

And also chances are its nothing to do with the settings then (bios/agp)? after reading the artifacts guide

And could be a ram issue in the card if so then im screwed! lol

Thanks for your help so far mate you have been great!

Best Rgrds
n0va_ is offline  
Old 04-11-2007, 09:37 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Phantom118's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: USA
Posts: 724
Default Re: XpertVision X850xt 256mb AGP huge problem

I found this from another forum thread...
"If it's peaking >90C regularly in ATI Tray Tools, chances are you have a bad card, bad fan or similar. Most X850's run about peak of 82-85C.. with possibly rare peaks into the 88-90C zone. If it's at or above 90C regularly, you have a cooling/card issue."

I dont know if thats right or not.. we'll see..
you can read the thread here radeon x850XT reboots - TechSpot Troubleshooting

Your not overclocking your card are you?
Also when you go to take the temp of your card.. launch Quake or oblivion then when you start seeing the artifacts Alt+Tab and minimize the game then check your temps. so we can get the temp your card is working at during the game.
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]

http://www.cardomain.com/ride/3282468
Phantom118 is offline  
Old 04-11-2007, 09:40 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Phantom118's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: USA
Posts: 724
Default Re: XpertVision X850xt 256mb AGP huge problem

Found this to X850XT temps. [Archive] - techPowerUp! Forums

They are getting 54C - 66C in oblivion... so at least that gives us something to go on...
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]

http://www.cardomain.com/ride/3282468
Phantom118 is offline  
Old 04-11-2007, 09:42 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 5
Default Re: XpertVision X850xt 256mb AGP huge problem

Ok thankyou ill do all that when i am home, and no i am not a fan off overclocking anything! lol

Thanks again ill send you a PM when i have all the details about the temp.

Best Rgrds
David
n0va_ is offline  
Old 04-11-2007, 09:45 PM   #9 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 401
Default Re: XpertVision X850xt 256mb AGP huge problem

I have a X850 XT PE, Which runs around 60 - 70 C over clocked though.
augest is offline  
Old 04-11-2007, 09:56 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 5
Default Re: XpertVision X850xt 256mb AGP huge problem

Ah thanks for that Augest, i got a feeling its the Cards RAM, i hope its not lol
__________________

n0va_ is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.