XFX GTX 260 SLI Issue - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 10-21-2008, 12:27 AM   #1 (permalink)
True Techie
PH3N0M's Avatar
Join Date: Nov 2006
Posts: 116
Question XFX GTX 260 SLI Issue

Okay, I'm having a dilemma that I've never had before. I recently purchased a couple of XFX GTX 260's to replace my 8800GTX cards. While using only one of them, everything is just fine however, when I switch them into SLI, I can only run a game for 5-10 minutes and it freezes up and I have to reboot. I never had an issue like this with my 8800's and I can't figure out why I'd be having this problem now. I've swapped the cards around, re-seating them, and it didn't make any difference. As for temps, under full load #1 runs @ 60C and #2 runs at 65C. Could I have a bad SLI bridge, or...? This really makes no sense because they work just fine if I'm using just one of them but a few minutes after going SLI, I have to reboot my pc because it locks up.

I finally got a blue screen with a stop error code of "0x000000EA...THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER" which states This issue might occur if the graphics adapter is caught in an infinite loop while it waits for the video hardware to become idle. This issue typically indicates a problem with the video hardware or that the graphics adapter cannot program the hardware correctly.

Any help is GREATLY appreciated. Thanks guys.

My specs:

QX6700 @ 3.2ghz
nForce 590i / 1000w psu
4gb OCZ Gold DDR2-667
2 x 80gb Raptor in raid 0
2 x 320gb Western Digital Caviar in raid 0
2 x XFX XXX Edition GTX 260's in SLI (896mb/448-bit)
Creative X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro
2 x LG DVD/CD R/RW drives
Logitech G51 5.1 sound
Logitech G15 gaming keyboard
Logitech G5 laser mouse
HP w2408h 24" Hi-Def LCD @ 1920x1080 res

PH3N0M is offline  
Old 10-21-2008, 12:47 AM   #2 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
NosBoost300's Avatar
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default Re: XFX GTX 260 SLI Issue

sounds like you may just needa change up your drivers, try downloading the latest drivers, or rolling back to some older ones

Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 10-21-2008, 01:16 AM   #3 (permalink)
Camera junky
Poizen22's Avatar
Join Date: Jul 2006
Location: ottawa ontario canada.
Posts: 6,277
Default Re: XFX GTX 260 SLI Issue

nforce 590i?

intel Core I7 4770k@ 4.0ghz-Nvidia GTX980-MSI Z87G45 mobo-8gb ddr3 Corsair Vengeance Blue-ADATA SX900 128gb ssd 2x in raid 0 500gb hdd and 1tb network drive- EVGA 750w bronze-NZXT RAZER H440 LE-55 inch samsung 8000 series LEd-BENQ XL2411Z-Logitech z906 THX 5.1, Microsoft sculpt KB Razer NAGA 2014
Poizen22 is offline  
Old 10-21-2008, 01:33 AM   #4 (permalink)
True Techie
PH3N0M's Avatar
Join Date: Nov 2006
Posts: 116
Default Re: XFX GTX 260 SLI Issue

Yes, nForce 590i. To my knowledge, they only produced them for the Dell XPS systems. It's a BTX.
PH3N0M is offline  
Old 10-22-2008, 12:41 AM   #5 (permalink)
Electical Engineer
BongWizard's Avatar
Join Date: Oct 2008
Location: OZ
Posts: 916
Send a message via AIM to BongWizard Send a message via Yahoo to BongWizard
Default Re: XFX GTX 260 SLI Issue

newest video drivers for your cards
GeForce Release 178

might need to find a new nForce driver as well

NZXT Lexa BlackLine w/ Red LEDs | Corsair TX-750 | Gigabyte EP45-DS3P | Intel Core 2 Quad Q9300 @ 3.6GHz
2x 2GB Kingston HyperX PC2-6400 @ 960MHz (5-4-4-13) | 3x Seagate Barracuda 7200.11 500GB HDD in RAID5
2x HIS Radeon HD 4850 @ 761/1129 in CrossFireX w/ Thermaltake DuOrbs | Creative X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro

Got a problem?? Click Here before posting!

BongWizard is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Video Card Red Light GTX 280 ssc smparris Hardware Repairs and Troubleshooting 1 09-28-2008 03:18 PM
HD 4870 X2 VS GTX 280 SSC Edition VS GTX 260's in SLI Luke2 New Systems | Building and Buying 19 09-27-2008 09:49 AM
Crysis 1.2 patch dario03 PC Gaming 34 08-29-2008 01:42 AM
Seeminly Unsolveable Problem! Reply ASAP! yoshi1476 Microsoft Windows and Software 44 06-12-2008 11:48 PM
EVGA 8800 GTX buzzing sound issue aaron09658 New Systems | Building and Buying 5 01-08-2008 06:11 PM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:56 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.