XFX 9600GT (XXX Edition) - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-14-2008, 01:22 AM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 303
Default XFX 9600GT (XXX Edition)

brought this card home, popped it in, and nothing showing. I get no signal on 3 different monitors.

I have a

GA-K8N SLI mobo
4 Gigs Kingston pc3200
AMD 4800 X2
Antec TruePOwer550 SLI ready

So, apart from the obvious "the card is pooched", are there any other ideas people might suggest before I return the card as defective?
__________________

__________________


eipeks is offline  
Old 03-14-2008, 02:44 AM   #2 (permalink)

Triforcer
 
Baez's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Toronto, Canada
Posts: 6,987
Default Re: XFX 9600GT (XXX Edition)

Was your past video card working in that same motherboard? Could be the slot. Check the PCI-E voltages in your BIOS with your old video card in. I'm assuming you've tried both DVI slots with the monitors too.
__________________

__________________


Baez is offline  
Old 03-14-2008, 09:36 AM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 303
Default Re: XFX 9600GT (XXX Edition)

my old mobo was an AGP board. Picked this board up yesterday. Ans yes I tried both DVI, and I even tried the second PCI-E slot just to check. When I put the card in the second slot, I get 1 Long 2 Short beeps, which according to Award Bios is a Video Adapter Failure.
__________________


eipeks is offline  
Old 03-14-2008, 02:13 PM   #4 (permalink)

Triforcer
 
Baez's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Toronto, Canada
Posts: 6,987
Default Re: XFX 9600GT (XXX Edition)

Yeah makes sense. It could be either your motherboard or your video card however. You need another board that supports PCI-E to test this. Maybe one of your friends computers.
__________________


Baez is offline  
Old 03-15-2008, 07:05 AM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2007
Location: Yorkshire, UK
Posts: 1,693
Send a message via MSN to Vaanish
Default Re: XFX 9600GT (XXX Edition)

test the signal from all the different outputs on the card.
Vaanish is offline  
Old 03-15-2008, 10:04 AM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 303
Default Re: XFX 9600GT (XXX Edition)

So, I took the card back and had it tested and it ran just fine. I picked out another mobo and it worked just great. I kinda thought it might be the mobo, but, wishful thinking on my part was hoping I could just swap the card out because it was less work! lol

Thanks for the help!


Im loving my COD4 at 1680x1050 with everything on high now. teehee
__________________

__________________


eipeks is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
9600gt or 8800gt rmNurse10 System Upgrades 22 03-14-2008 10:39 PM
Home Edition Troubles ChemicalMonkey Microsoft Windows and Software 34 01-20-2008 09:26 PM
WTT: 2x XFX 8600GT XXX Editions SpikedCola Buy/Sell/Trade and Hot Deals 20 12-27-2007 09:23 PM
XFX GeForce 8600 GT XXX Edition getting very hot please help Xadian New Systems | Building and Buying 9 10-29-2007 04:41 AM
XFX GeForce 8600 GT XXX Edition getting very hot please help Xadian New Systems | Building and Buying 0 10-29-2007 02:42 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.