XFX 750a SLI Dead or Alive? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-07-2010, 12:02 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2010
Location: Buenos Aires, Argentina
Posts: 7
Send a message via MSN to juampa87
Exclamation XFX 750a SLI Dead or Alive?

Hi Guys!

First day and already crying for HELP!!!

Got my new Mobo XFX 750a SLI just yesterday.

I mounted the mobo on my V9 Black Edition and pluged everything in....

My Computer Specs are:

AMD Athlon x2 5200 2.7 Ghz
4 Gigs OCZ 800 Mhz DDR2
OCZ Fatal1ty 750Watts Modular PSU
XFX GeForce 9800 GT 512mb
Western Digital 80.0 Gb HD
Samsung 500 Gb HD
Samsung 1 TB HD
LG DVD+RW Dual Layer Drive
(all HD and DVD Drive are SATA)

The problem is, at first i couldn't get it to start, i wasn't being abble to see anything on the screen, resolved by getting out the Video card to config the Bios and then try placing the Video Card Again.

So i get image, start the BIOS ... and then, i almost fainted...

Screen got Gray and then everything went dark, and the computer did not start again.

thing is, Memory Leds and power Led on the MOBO are ON!, but no matter how many buttons i press the computer won't start!!!!

any ideas???

thankssss!!!!
__________________

juampa87 is offline  
Old 10-07-2010, 12:24 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: XFX 750a SLI Dead or Alive?

Does your board have a pulse? CPR!

Any beeps, fan turns on?

Are you sure you have all connections, snug? RAM, 24-pin, 8-pin CPU power pin?

Try using the bare minimum, board, PSU, 1 stick of RAM, onboard/dedicated GFX. Take off all others, as hard drives. See if you get anything.

Welcome to TF, by the way.
__________________

__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 10-07-2010, 01:36 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2010
Location: Buenos Aires, Argentina
Posts: 7
Send a message via MSN to juampa87
Default Re: XFX 750a SLI Dead or Alive?

Quote:
Originally Posted by MindoverMaster View Post
Does your board have a pulse? CPR!

Any beeps, fan turns on?

Are you sure you have all connections, snug? RAM, 24-pin, 8-pin CPU power pin?

Try using the bare minimum, board, PSU, 1 stick of RAM, onboard/dedicated GFX. Take off all others, as hard drives. See if you get anything.

Welcome to TF, by the way.

noooooo... not a single fan turning on :S.... and that's the weirdest thing =(

i took out the video card, and 3 memory modules...i didn't try removing the hard drives and dvd drive thouh.... no bips... when i meant it doesn't start... i really did...

regarding the power connectors it has very single one ATX, the aditional power cable that here is 6 pins and not 4 like my older mobo... i'm starting to believe i should have stayed with my ASUS M4N78...

this is the most weird issue i've ever dealt with...

i'll try that one with 1 mem and nothing more (well cpu as well :P )

Thanks for the welcome.. and I LOVE your Avatar :P
juampa87 is offline  
Old 10-07-2010, 02:37 PM   #4 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: XFX 750a SLI Dead or Alive?

The 6 pin is for your video card.

You still have a 4 pin.. you need to get that plugged in... but on yours its an 8 pin plug... Heres a good site with your layout
XFX nForce 750a SLI Motherboard Review :: nForce 750a Layout :: Motherboards.org

You just use the 4 pin into the 8 pin. Just unplug the drives, leave them in place though.
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 10-07-2010, 04:05 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2010
Location: Buenos Aires, Argentina
Posts: 7
Send a message via MSN to juampa87
Default Re: XFX 750a SLI Dead or Alive?

Quote:
Originally Posted by patonb View Post
The 6 pin is for your video card.

You still have a 4 pin.. you need to get that plugged in... but on yours its an 8 pin plug... Heres a good site with your layout
XFX nForce 750a SLI Motherboard Review :: nForce 750a Layout :: Motherboards.org

You just use the 4 pin into the 8 pin. Just unplug the drives, leave them in place though.
ahhh... sorry was the 8 pin...

so...i don't use the 8 connector pin?, just 4 of them?...

****.. tell me i didn't burn anything :S

the guys at XFX Helpdesk told me to try the motherboard on the box with the anti-static bag, and with the less things on it...

i will try this as well!!!

thank youu!!!

i will let you know what happened
juampa87 is offline  
Old 10-07-2010, 10:53 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2010
Location: Buenos Aires, Argentina
Posts: 7
Send a message via MSN to juampa87
Default Re: XFX 750a SLI Dead or Alive?

not working guys =( and my psu works just well, i tried with my other mobo and starts just fine....
juampa87 is offline  
Old 10-08-2010, 01:18 PM   #7 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: XFX 750a SLI Dead or Alive?

It might be the mobo, or it might be ram too.

Did you plug the 8 pin pci-e into the cpu power? eeek... that mighta hurt you.

You can use the same 4 pin you had used before, and just use the 4 pin in one half of the plug.

Well, looks like you should try a warrenty return... g/l
__________________

__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dead or Alive? marisa406 Hardware Repairs and Troubleshooting 5 01-31-2009 08:07 AM
Asus 790GX vs. Biostar Tpower nForce 750a Jtumble2 New Systems | Building and Buying 33 09-16-2008 09:26 AM
Pctel Hsp 56 Modem alive or dead? intercodes Linux and Open Source 5 10-26-2004 01:00 AM
Any CPU (Dead or Alive) Benny Monitors, Printers and Peripherals 0 02-15-2004 06:26 PM
hard drive? dead or alive? spfd Monitors, Printers and Peripherals 7 10-09-2003 11:27 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.