X-Fi Soundcard problems - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 03-23-2008, 01:35 PM   #1 (permalink)
True Techie
Join Date: Feb 2007
Posts: 150
Default X-Fi Soundcard problems


well, i finally got my new box setup and i have 2 x-fi sound card, one that i believe is the xtreme gamer series (not exactly sure, but pretty sure), and the other that is the xtreme music series (or w.e you call that one), i would really like to use them but when i plug them into the pci slot on my mobo (intel x38) windows doesnt detect them and when i try to install drivers it doesnt find that the card is there, ive tried both and none of them work. any ideas what's up?


RogueSeven is offline  
Old 03-23-2008, 02:03 PM   #2 (permalink)
peterhuang913's Avatar
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: X-Fi Soundcard problems

You have to disable onboard sound in the BIOS.


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 03-25-2008, 01:45 PM   #3 (permalink)
Lord Techie
Luke's Avatar
Join Date: Dec 2007
Location: Fonthill, Ontario, Canada
Posts: 5,601
Send a message via AIM to Luke Send a message via MSN to Luke
Default Re: X-Fi Soundcard problems

man there seems to be a lot of people not doing this lately, anyway like peter said that should do the trick if that is indeed the problem.
3770K @ 4.7 Ghz H100 Water Cooled | GTX 970 MSI Gold Edition SLI
32GB G.Skill RipJaws (Rendering/ Virtualization) | Corsair 650D | CORSAIR RM1000W w/ White Cable KIt
Samsung 850 Pro 256 GB SSD Boot | OCZ Vertex 3 240GB SSD Secondary | WD Black 1 TB | WD Green 3 TB
Server: Core i7 920 | 8GB RAM | Intel 240gb 730 SSD Boot | 3 x 2TB WD RED | Fractal R4
Luke is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Apple Acknowledges Some MacBook Hard Drive Problems Osiris Apple and Mac 7 04-02-2008 05:27 AM
Sound Card Tips EricB Computer Audio and Multimedia 2 02-18-2008 12:37 AM
problems viewing some webpages sehana Internet Software and Browsers 4 07-30-2007 02:41 PM
AVG Free problems,, TomW Viruses, Spyware and Malware 4 05-08-2007 08:08 AM
Some MacBooks May Have Battery Problems Osiris Apple and Mac 0 04-27-2007 04:50 PM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:07 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.