won't start up - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-26-2005, 02:47 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 5
Default won't start up

after pressing the power button, everything turns on (fans, lazer mouse, wireless keyboard lights, internal lights) and the monitor's signal light turns on but the screen remains black
if you need any more information, pls ask
__________________

vertige is offline  
Old 11-26-2005, 02:57 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 961
Default

So the monitor turns on but its getting no signal, sounds like a video card error. Make sure your card is in right and that it has power connections and the monitor connected to it. Post again if youve done that and it still doesnt work.
__________________

__________________
A+ certified.
I now am on the interweb:
www.thescurvyshack.com
Mr_Threepwood is offline  
Old 11-26-2005, 03:14 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 5
Default

the monitor receives signal (the little light turns on) but still shows nothing... I tried another functional video card in its place and got the same problem so I'm fairly sure its not hte video card
vertige is offline  
Old 11-26-2005, 05:30 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 22
Default

I am having the same exact problem with a computer at work. Everything powers up, and the monitor comes out of power save mode, but no post. MB still beeping one time, and the keyboard lights flash three times. (Not sure if the keyboard did that before the problem) I have switched out Vid cards, still same problem. Switched monitors, same problem, also switched out power supply, same problem. ???
bcw757 is offline  
Old 11-26-2005, 05:32 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 5
Default

yea bcw thats my problem... if u figure it out from here or somewhere else or alone... let me kno pls
vertige is offline  
Old 11-29-2005, 04:41 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 11
Default

Same problem here!
Please help us >.<
Kerotan is offline  
Old 11-29-2005, 04:44 PM   #7 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

Reset the CMOS.

If that does not work, unattach everything from motherboard except CPU, RAM and Video card, and Try again.

If that does not work Take out RAM.

You should, if the motherboard is working correctly get RAM errors if the RAM is not present.

If it does work with only the CPU, RAM and Video card attached, start adding things till it doesn't work.
Ste is offline  
Old 11-29-2005, 11:30 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 2
Default

well it seems alot of people are haveing the same problem.
I am having a smiller problem but my monitor doesnt recieve a signal. I have tryed removeing everything except cpu. tryed different mobo's, different graphics cards and different monitors but still cant get anything not even dos so can some one help us all please??????????
F-K Computers is offline  
Old 12-01-2005, 08:45 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 5
Default

heh... haven't tried it yet, but i think a new mobo will fix it.... my northbridge fan has been messed up for a lonnnng time but it never caused a problem... hopefully thats it cause im out of options

By the way, when that happend (no signal to monitor) to another system i had... it was the cpu... but i had dropped the system so i just needed to take it out and put it in properly again
__________________

vertige is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.