wont go out of stand bye - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-25-2006, 05:22 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 18
Default wont go out of stand bye

i have a pIII compaq deskpro computer i was using it and it stopped working the tower still working but no pic
i tried to put new grapghics card, monitor is ok,
i want to a comp place they said it was my memory card i put a new one worked great for about 30 mins then nothing again
Please help me figure this out
__________________

Hiram is offline  
Old 10-25-2006, 07:41 PM   #2 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

When the computer is booting, press the "F" keys and Delete at the same time, and go into the setup to make sure everything is working.
__________________

talldude123 is offline  
Old 10-26-2006, 09:48 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 18
Default

I did try that but it wont give me no screen of right from the begining
Hiram is offline  
Old 10-27-2006, 06:43 AM   #4 (permalink)
djb
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 64
Default

for a reason your pc going standby and freeze, or going hibernate and freeze. try to check out this settings in screen saver tab (under power).
if there is nothing strange in there or the problem still persists, then you go to a hardware problem.
djb is offline  
Old 10-27-2006, 07:43 AM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default

Doesn't sound like standbye, sounds more like the monitor isn't getting a video signal. It's probally the motherboard or CPU dying.

Could be the PSU aswell.
__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Old 10-27-2006, 10:41 AM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 18
Default

it is getting a signal as soon as i unplug it it says no signal but when i plug it back in iand try to power it on it wont turn give me no screen i cant go into no settings since i get a dead screen from the start what i dont understand is why witht the new card it workd then it died again
Hiram is offline  
Old 10-27-2006, 04:16 PM   #7 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default

It's a pretty old system man. The motherboard is probally dying/dead.
__________________

__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.