wont boot - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-25-2009, 11:36 AM   #1 (permalink)
Lord Techie
 
Luke's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Fonthill, Ontario, Canada
Posts: 5,601
Send a message via AIM to Luke Send a message via MSN to Luke
Default wont boot

well got my 920 for xmas, so i built my new comp today, boot it wont boot. When i press the power button it starts up for about 2-3 seconds then shuts down, then it will start up again on its own, and in 2-3 seconds shut down again. I have checked the usually cuprits, cpu power 24 pin but to no avail. Some quick help would be nice, thanks in advance.
__________________

__________________
3770K @ 4.7 Ghz H100 Water Cooled | GTX 970 MSI Gold Edition SLI
32GB G.Skill RipJaws (Rendering/ Virtualization) | Corsair 650D | CORSAIR RM1000W w/ White Cable KIt
Samsung 850 Pro 256 GB SSD Boot | OCZ Vertex 3 240GB SSD Secondary | WD Black 1 TB | WD Green 3 TB
Server: Core i7 920 | 8GB RAM | Intel 240gb 730 SSD Boot | 3 x 2TB WD RED | Fractal R4
Luke is offline  
Old 12-25-2009, 12:17 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: wont boot

When I got this Classified mobo it did that to me also. I checked everything twice and then I checked it all again. I finally unplugged the power and let it sit for 20-30 minutes, reset the bios and it started and hasn't given me a problem yet. I had done that exact same thing a couple of times already so it might take a few tries.
__________________

__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Old 12-25-2009, 12:40 PM   #3 (permalink)
Lord Techie
 
Luke's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Fonthill, Ontario, Canada
Posts: 5,601
Send a message via AIM to Luke Send a message via MSN to Luke
Default

^ok i'll give that a try, yeah i have tripple checked everything, and it is an evga x58, so maybe thats it. Thanks. Hopefully it works.

problem solved. i honestly don't know how i fixed it...did what you said and it didn't work. Did it like 5 times. Then took all the wires out and put them back, moved the ram into the other dimm's and she booted up, had a lot of fus getting windows to install but finally got it to, typing from her right now.
__________________
3770K @ 4.7 Ghz H100 Water Cooled | GTX 970 MSI Gold Edition SLI
32GB G.Skill RipJaws (Rendering/ Virtualization) | Corsair 650D | CORSAIR RM1000W w/ White Cable KIt
Samsung 850 Pro 256 GB SSD Boot | OCZ Vertex 3 240GB SSD Secondary | WD Black 1 TB | WD Green 3 TB
Server: Core i7 920 | 8GB RAM | Intel 240gb 730 SSD Boot | 3 x 2TB WD RED | Fractal R4
Luke is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vista boot troubles tigerfootball05 Microsoft Windows and Software 1 11-15-2009 10:04 PM
Installed new motherboard - 'reboot/select proper boot device/insert boot media' prob raykwok Hardware Repairs and Troubleshooting 9 09-27-2009 03:25 AM
Vista won't boot without CD tigerfootball05 Microsoft Windows and Software 1 05-09-2009 08:42 PM
10 Ways To Make Linux Boot Faster Osiris Linux Tips and Tricks 0 08-04-2008 09:36 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.