Windows Xp dual core problem...AGAIN - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-22-2007, 07:35 PM   #1 (permalink)
krazy Techie
 
krazyq's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Minnesota
Posts: 8,059
Default Windows Xp dual core problem...AGAIN

Earlier i mentioned that i reinstalled xp pro and finally my pc showed two cores being used in task manager. But my sound wouldnt work even though the devices were installed and no errors were showing.
This version that i installed was tweaked and i had a feeling that might be the problem so
I installed another xp pro , which was not tweaked at all. And my sound works, but im back to single core.

I know this is illegal, but im only trying to find out if this stuff works then im going to buy my own xp pro cd.

Here is the tweaked version i downloaded:
[removed]

here is the other one where my sound worked but not the other core:
[removed]

any suggestions?
__________________

__________________
Intel Core i5-4670K
ASRock Z97 Anniversary
8 GB G.SKILL Ripjaws
MSI GTX 1070 Gaming X
Sandisk Ultra II 960GB + Samsung 850 EVO 500GB + 2TB + 1TB WD Black
Samsung Note 8
2TB White PS4 Pro, PS3, Switch & New 3DS XL
65" LG OLED C7P
BenQ 27" XL2720Z
krazyq is offline  
Old 07-22-2007, 08:07 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2007
Location: San Jose, California
Posts: 2,456
Send a message via AIM to phucng_10 Send a message via Yahoo to phucng_10
Default Re: Windows Xp dual core problem...AGAIN

I have a bootleg version of Windows SP2. Can't use Windows Update because I'm going to be needing the verification code. But you should've tried installing your motherboard's driver cd. Probably integrated sound?
__________________

__________________
|phucng_10's WM|
phucng_10 is offline  
Old 07-22-2007, 08:21 PM   #3 (permalink)
krazy Techie
 
krazyq's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Minnesota
Posts: 8,059
Default Re: Windows Xp dual core problem...AGAIN

i did use my motherboards driver cd. and it showed it installed. The sound icon was on the task bar but no sound.

I might try re insatlling the other bootleg that actually worked and see if i can fix anything. I just dont like the other version because its a performance edition and id rather have the original xp.
well i gotta go have dinner ill try it later.
__________________
Intel Core i5-4670K
ASRock Z97 Anniversary
8 GB G.SKILL Ripjaws
MSI GTX 1070 Gaming X
Sandisk Ultra II 960GB + Samsung 850 EVO 500GB + 2TB + 1TB WD Black
Samsung Note 8
2TB White PS4 Pro, PS3, Switch & New 3DS XL
65" LG OLED C7P
BenQ 27" XL2720Z
krazyq is offline  
Old 07-23-2007, 03:37 AM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default Re: Windows Xp dual core problem...AGAIN

1. linking to pirated software is against the rules

2. If you are a student, you will be able to get a discounted version of XP.

3. Did you check the device manager to see if it installed properly?
__________________
Apokalipse is offline  
Old 07-23-2007, 04:06 AM   #5 (permalink)
krazy Techie
 
krazyq's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Minnesota
Posts: 8,059
Default Re: Windows Xp dual core problem...AGAIN

i got it fixed, i didnt do a good clean install.
Well im going to talk to my college work manager on how i can get an xp cd for discounted price.

And my 3dmark06 score is 4433 it bumped from 3970 when i had single core....is that a good increase or should it be more?
__________________
Intel Core i5-4670K
ASRock Z97 Anniversary
8 GB G.SKILL Ripjaws
MSI GTX 1070 Gaming X
Sandisk Ultra II 960GB + Samsung 850 EVO 500GB + 2TB + 1TB WD Black
Samsung Note 8
2TB White PS4 Pro, PS3, Switch & New 3DS XL
65" LG OLED C7P
BenQ 27" XL2720Z
krazyq is offline  
Old 07-23-2007, 04:17 AM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default Re: Windows Xp dual core problem...AGAIN

Quote:
Originally Posted by krazyq View Post
i got it fixed, i didnt do a good clean install.
Well im going to talk to my college work manager on how i can get an xp cd for discounted price.

And my 3dmark06 score is 4433 it bumped from 3970 when i had single core....is that a good increase or should it be more?
When I had my 7900 GT, I got around 3900 stock. That was with a single core Sempron.

So that is a good score.

Now you can try some overclocking.
__________________
Apokalipse is offline  
Old 07-23-2007, 04:21 AM   #7 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2007
Location: San Jose, California
Posts: 2,456
Send a message via AIM to phucng_10 Send a message via Yahoo to phucng_10
Default Re: Windows Xp dual core problem...AGAIN

Hey krazyq mind if I ask something in your thread? Well, it's to Apokalipse. While I was running 3Dmark06, around the CPU test 2, my frequency get's changed automatically (I also got a lot of artifacts so I had to run my VGA driver disc to Enable VGA Mode to fix that problem), and my VGA is super hot. About a week ago when I overclocked my VGA to 668/768, ran the Artifact scan and there was nothing. And today, I ran it again, and there was a lot of artifacts. Does this mean that my VGA was too hot? It's at 53C idle and when I play World of Warcraft it goes to a whooping 68C-73C load.
__________________
|phucng_10's WM|
phucng_10 is offline  
Old 07-23-2007, 04:25 AM   #8 (permalink)
krazy Techie
 
krazyq's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Minnesota
Posts: 8,059
Default Re: Windows Xp dual core problem...AGAIN

wow you should be lucky.
mine has been idle around 55-60 and 70-85 on load.
I applied as5 a week ago but no change.
Im not sure if i should try addint the paste again?
__________________
Intel Core i5-4670K
ASRock Z97 Anniversary
8 GB G.SKILL Ripjaws
MSI GTX 1070 Gaming X
Sandisk Ultra II 960GB + Samsung 850 EVO 500GB + 2TB + 1TB WD Black
Samsung Note 8
2TB White PS4 Pro, PS3, Switch & New 3DS XL
65" LG OLED C7P
BenQ 27" XL2720Z
krazyq is offline  
Old 07-23-2007, 04:38 AM   #9 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default Re: Windows Xp dual core problem...AGAIN

Quote:
Originally Posted by phucng_10 View Post
Hey krazyq mind if I ask something in your thread? Well, it's to Apokalipse. While I was running 3Dmark06, around the CPU test 2, my frequency get's changed automatically
In the CPU test, it uses the CPU to do the rendering instead of the video card. So the video card is probably dropping down to 2D mode, which is set to a lower frequency.

Quote:
(I also got a lot of artifacts so I had to run my VGA driver disc to Enable VGA Mode to fix that problem), and my VGA is super hot. About a week ago when I overclocked my VGA to 668/768, ran the Artifact scan and there was nothing. And today, I ran it again, and there was a lot of artifacts. Does this mean that my VGA was too hot? It's at 53C idle and when I play World of Warcraft it goes to a whooping 68C-73C load.
Yes, it probably was too hot.

There are four things you can do:
1. get a better cooler
2. get air conditioning for the room you're in
3. run it at lower speeds
4. get a new video card

The Zalman VF900 fits the 7900's and the 7600's.
I overclocked a 7900 GT to 750MHZ using a VF900 and a volt-mod.
__________________
Apokalipse is offline  
Old 07-23-2007, 07:05 PM   #10 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2007
Location: San Jose, California
Posts: 2,456
Send a message via AIM to phucng_10 Send a message via Yahoo to phucng_10
Default Re: Windows Xp dual core problem...AGAIN

So the lower frequency made my monitor go all crazy? But how am I suppose to not let the CPU test get my VGA to a lower frequency or change it to 2D?

And for the VGA, it's a 7600GT that I got a few weeks ago. If you're suggesting to run it at a lower speed, since my VGA is at 668/768 right now, how much do you think I should lower my Core and Mem clocks by?
__________________

__________________
|phucng_10's WM|
phucng_10 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows Vienna (Blackcomb) mssssee2 Microsoft Windows and Software 16 09-23-2007 03:57 AM
Windows Installation Problem ksmarks Microsoft Windows and Software 0 07-07-2007 04:06 PM
AMD Athlon™ 64 X2 Dual Core Processor Utilities & Updates Osiris Overclocking and Modding 6 05-31-2007 01:41 PM
Windows Activation Problem SmellyOne Microsoft Windows and Software 6 04-28-2007 09:16 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.