Windows is not opening - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-10-2010, 04:27 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 161
Exclamation Windows is not opening

Windows is not opening
Last 2-3 days, my pc was shuting down. I was wonder,nh why, today i understood it after a closing down again.

Gpu fan was not working, so gpu was broken.

My pc is : 3.2 ghz 1+512 mb ddram 512 mb ati gpu

So i used a 64 mb gpu to test if it can be opened. I can see motherboard screen .

Let me tell that there is 2 windows in pc but from options i had made it that one had priority so it was not asking which one to choose. But now while testing it said whih windows to choose. I couldnot understand that. But i chose one but it did not open, it waited cursor waited there. Then i tried to repair with windows cd but it stopped while doing.

But i put old gpu, it did not worked in good way, there was lines etc.

So what do you say?I made a lot of closing-opening psu, can it be reason? Please help
__________________

Battal Gazi is offline  
Old 02-11-2010, 08:51 AM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 161
Default Re: Windows is not opening

Please help
__________________

Battal Gazi is offline  
Old 02-11-2010, 11:35 AM   #3 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: Windows is not opening

can you explain that better? That may be why no one is helping you.

motherboard screen? BIOS, maybe?

2 windows in PC?

closing-opening psu?
__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 02-11-2010, 01:03 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
joelm3103's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: -Trinidad- and Tobago, Caribbean.
Posts: 1,750
Default Re: Windows is not opening

Quote:
Originally Posted by MindoverMaster View Post
can you explain that better? That may be why no one is helping you.

motherboard screen? BIOS, maybe?

2 windows in PC?

closing-opening psu?
As said above ^, can you explain a bit further please.
__________________
Need to update my siggy!
joelm3103 is offline  
Old 02-11-2010, 02:11 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 161
Default Re: Windows is not opening

Acatuually ı have 2 harddisk, each one has 2 windows one of xp home edioton and one of is professional. 2 of them were broken, i did not delete them, i would do it.

Closing opening means i was switct off-on psu from making 1-0. I made alot of it.

Now i have bigger problem. I cant even see motherboard screen. It seems as if motherboard is not working correclty. I cant open mainboard. Please help and ask if you dont understand somewhere....
Battal Gazi is offline  
Old 02-11-2010, 04:11 PM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: Windows is not opening

2 installments of windows? unless you change the drives, you cant do that.

You made alot of poo? that does nearly nothing.

WHAT IS A MOTHERBOARD SCREEN?!

You don't open a mainboard, do you mean the case? There are normally two or more screws on the back to hold the side panel on. unscrew them. silde the panel off.
__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 02-11-2010, 05:18 PM   #7 (permalink)
Lord Techie
 
Kharn's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 7,638
Default Re: Windows is not opening

Sorry your english is quite poor we are having a hard time understanding you.
__________________
Visit this and do something for the world!
www.hackersforcharity.org

Want to do even more? Take a look here and join the fight on human trafficking.

Hear and you forget, see and you remember, do and you understand.

Kharn is offline  
Old 02-11-2010, 05:27 PM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
joelm3103's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: -Trinidad- and Tobago, Caribbean.
Posts: 1,750
Default Re: Windows is not opening

Quote:
Originally Posted by Battal Gazi View Post
Acatuually ı have 2 harddisk, each one has 2 windows one of xp home edioton and one of is professional. 2 of them were broken, i did not delete them, i would do it.

Closing opening means i was switct off-on psu from making 1-0. I made alot of it.

Now i have bigger problem. I cant even see motherboard screen. It seems as if motherboard is not working correclty. I cant open mainboard. Please help and ask if you dont understand somewhere....
When you say you got 2 hard disk, each has 2 Windows installation; I'm guessing each hard drive had a duel boot of Windows XP Pro and Home? Also you mentioned 2 of them were broken...what exactly broke? 1 version of windows in each? What exactly meant by broken?

Not sure what you meant there.

Motherboard screen = BIOS? Not sure what you meant by opening the mainboard.
Quote:
Originally Posted by Saxon View Post
Sorry your english is quite poor we are having a hard time understanding you.
This ^.

Edit: We don't hate you or don't want to help you...it's just of your poor English as stated. Please try and explain a bit more, if you're not sure what exactly you want to say...Google up the terms we used "Motherboard, BIOS" etc. and see if it's that you are referring to.
__________________
Need to update my siggy!
joelm3103 is offline  
Old 02-12-2010, 05:10 AM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 161
Default

Quote:
Originally Posted by MindoverMaster View Post
2 installments of windows? unless you change the drives, you cant do that.

You made alot of poo? that does nearly nothing.

WHAT IS A MOTHERBOARD SCREEN?!

You don't open a mainboard, do you mean the case? There are normally two or more screws on the back to hold the side panel on. unscrew them. silde the panel off.

I have 2 windows at each harddisk and at least 2 drives, so i can do that.

I removed ram,harddisks.When i open pc in this situation, it must show the brand name of mainboard at monitor and then must say boot .. etc but i cant even see this screen

Quote:
Originally Posted by joelm3103 View Post
When you say you got 2 hard disk, each has 2 Windows installation; I'm guessing each hard drive had a duel boot of Windows XP Pro and Home? Also you mentioned 2 of them were broken...what exactly broke? 1 version of windows in each? What exactly meant by broken?

Not sure what you meant there.

Motherboard screen = BIOS? Not sure what you meant by opening the mainboard.


This ^.

Edit: We don't hate you or don't want to help you...it's just of your poor English as stated. Please try and explain a bit more, if you're not sure what exactly you want to say...Google up the terms we used "Motherboard, BIOS" etc. and see if it's that you are referring to.






I meant "it is not working " by saying broken.Some files of windows are invalid so they cant be opened.


Motherboard screen = BIOS?

Not. Before bios, does not every pc show the picture,brand etc of motherboard?MAYBE wirtten asus gx1047 etc.Do you understand? If this picture is not shown, it means mainboard is not being loaded. I mention about old mainboards.

Also this is not all about my English. This is a terminologic language...
Battal Gazi is offline  
Old 02-12-2010, 08:49 AM   #10 (permalink)
Monster Techie
 
joelm3103's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: -Trinidad- and Tobago, Caribbean.
Posts: 1,750
Default Re: Windows is not opening

Quote:
Originally Posted by Battal Gazi View Post
I meant "it is not working " by saying broken.Some files of windows are invalid so they cant be opened.


Motherboard screen = BIOS?

Not. Before bios, does not every pc show the picture,brand etc of motherboard?MAYBE wirtten asus gx1047 etc.Do you understand? If this picture is not shown, it means mainboard is not being loaded. I mention about old mainboards.

Also this is not all about my English. This is a terminologic language...
So on both hard drives, neither of the Windows loads? Any error you get while loading?

Also I think motherboard screen would be your POST screen, not exactly sure but if it's before load up, that's the only thing I can think about.
__________________

__________________
Need to update my siggy!
joelm3103 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
77 Windows 7 Tips Osiris Tips, Tricks & Tutorials 0 09-28-2009 06:42 PM
Windows Explorer Opening Files In New Windows aetherh4cker Microsoft Windows and Software 1 05-29-2009 08:12 AM
Windows 7 Public Beta Information KSoD Microsoft Windows and Software 388 03-09-2009 09:06 AM
xp sp3 beta not in add remove office politics Microsoft Windows and Software 10 01-10-2009 04:28 AM
Windows Vienna (Blackcomb) mssssee2 Microsoft Windows and Software 16 09-23-2007 03:57 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.