windows does not detect Maxtor 200 GB HDD + 8 MB cache - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-19-2005, 02:53 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 109
Default windows does not detect Maxtor 200 GB HDD + 8 MB cache

hi,
my friend recently bought a new 200 GB Maxtor 8 MB cache HDD. He sets his old Western digital hard drive to Primary Master 1 and his new Maxtor HDD to Slave. He got as far as being able to detect the 2 drives in Bios but when he enters windows, it cannot detect the new hard drive. As directed by Maxtor's main website, he downloaded the MAX BLAST 4 HDD utility to attempt to format his hard drive for use. However, he couldn't find his hard drive model.

PS: His chipset is Intel 865 motherboard.
can anyone help?
__________________

Murdoc is offline  
Old 11-20-2005, 04:58 AM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 106
Default

in windows xP.
(ah **** mine is in Norwegian
go to controll panel, admin tools , "datamaskinbehandling" (cane it be data management?)
(the ikon who looks like a pc...) then if u find it. lol sorry for language isues.
u geet a new window. on the left side look for diskmanagement
then u shud geet on the big window all hd connected.
and one u have to click and.. oh dont remember again..i belew it eksplains it self when u geet in here.


uh. this was hard to understand... hope some with better skils in eng helps out....
__________________

__________________
TJ...
Tjukken is offline  
Old 11-20-2005, 06:54 AM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 359
Default

you need to prepare the drive for use and setup a partition or windows will not see it.. if it came with a CD use that to setup the drive or you can try in windows disk management..

right click my computer, go to manage. click DIsk management... Next as the other guy said you should pretty much get. you'd want to setup partition on disk1 or whichever one it is that says 200gb
__________________
Sig removed due to size. Please read the rules before adding your compliant sig. SigSanta
kiyotaka is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.