Windows based Bio Update... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-20-2007, 12:42 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2007
Posts: 33
Default Windows based Bio Update...

Hey,
at the moment, Im update my bios through a windows based program, and it is taking forever! Is it supposed to do this?
I have a compaq presario sr1403wm and Im using the software/bio THEY provided on the website specific for my model...
I am still able to do things on the computer, the update window is just staying there, although I shouldnt, right? Any ideas?
__________________

Zatio89 is offline  
Old 05-20-2007, 12:47 PM   #2 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Windows based Bio Update...

why did you want to update your bios?
__________________

__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 05-20-2007, 12:51 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2007
Posts: 33
Default Re: Windows based Bio Update...

basically just to update it, no specific reason really

also, its still going =x

i decided to be daring and try and X it out... (i know... =x).
all it did was hang for a moment, the screen slowed down as in the mouse lagged when i moved it, and then went back to normal
lol
i dunno
still going though
Zatio89 is offline  
Old 05-20-2007, 01:07 PM   #4 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Windows based Bio Update...

if it messes up, your comp is good as trash...
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 05-20-2007, 01:10 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2007
Posts: 33
Default Re: Windows based Bio Update...

well, ill let it run for another hour, see what happens.
ill go end it through the task manager and/or restart if i need to... maybe ill get lucky and it didnt even access the bios or something...
thanks for the help... =/

Update: Looks like it actually updated the bios fine... I ended the installer through the task manager, and restarted. When it booted it showed the new version of the bios (3.15), and proceeded to boot windows. It did have an NTLRD(sp?) not found error, but that is fixed and everything is running fine now. Guess I got lucky
Zatio89 is offline  
Old 05-20-2007, 02:35 PM   #6 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default Re: Windows based Bio Update...

When I updated mine through Windows it took about 30 seconds.
__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Old 05-21-2007, 08:19 AM   #7 (permalink)
Super Techie
 
networkgeek's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: TN
Posts: 367
Default Re: Windows based Bio Update...

yeah , word of caution with bios. dont update unless if you have a good reason, like new hardware support etc. cause if it goes bad the only way to fix it usually is to replace the bios chip.
__________________

networkgeek is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows Vienna (Blackcomb) mssssee2 Microsoft Windows and Software 16 09-23-2007 03:57 AM
Windows Update peterhuang913 Microsoft Windows and Software 2 05-18-2007 11:03 PM
..windows update gives me an error... SneakyNinja Microsoft Windows and Software 5 04-26-2007 11:17 PM
Windows XP CD Key on 2 PCs !!Need Help with this ASAP!! spikoman69 Microsoft Windows and Software 7 04-08-2007 06:49 PM
Does anyone know from where can I download an offline installation of windows update. maroon1 Microsoft Windows and Software 1 04-05-2007 07:38 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.