WIllcmy processor support PC3200 DDR ram? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-02-2005, 08:41 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 51
Default WIllcmy processor support PC3200 DDR ram?

I think my pc currently have Pc 2700 DDR ram. My questions is will it support the faster PC3200??

Gateway 500X
Intel Pentium 4 Processor 2.6GHz with hyper-threading technology and 800MHz FSB
__________________

MacDiesel is offline  
Old 12-02-2005, 09:12 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Shumway's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: London - Ontario - Canada
Posts: 2,729
Default

Your cpu will handle it but your board might not.
__________________

Shumway is offline  
Old 12-02-2005, 09:30 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 51
Default

how do i know if my board does?
MacDiesel is offline  
Old 12-02-2005, 09:43 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 2,306
Default

cpu-z
http://www.cpuid.org/cpuz.php
__________________
Lonewolf5460 is offline  
Old 12-03-2005, 10:03 AM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 51
Default

still....how does that tell me if my board supports PC3200??
MacDiesel is offline  
Old 12-03-2005, 01:06 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 203
Send a message via AIM to locki433
Default

yes, your board will handle 3200 ram.
__________________
Asus A8N32-SLI Deluxe
Opteron 175 @ 2.80Ghz
Zalman CNPS7000-Cu
OCZ DDR500 2048 Gold XTC
eVGA 7800GTx 256MB PCI-E
Lite-On 16x DVD+-RW DL
Mushkin 120GB SSD SATAIII
Seagate 1TB SataII x 2
Dell 20.1 Inch Widescreen LCD
locki433 is offline  
Old 12-03-2005, 05:14 PM   #7 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 51
Default

ok...thank you very much. Will it be fine with my other (2) 128MB PC2700 sticks of ram???
MacDiesel is offline  
Old 12-03-2005, 06:18 PM   #8 (permalink)
Master Techie
 
Shumway's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: London - Ontario - Canada
Posts: 2,729
Default

Quote:
Originally posted by MacDiesel
Will it be fine with my other (2) 128MB PC2700 sticks of ram???
The pc3200 will drop down to the speed of the pc2700 if you put both in.
Shumway is offline  
Old 12-03-2005, 06:46 PM   #9 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 51
Default

thats what i figured. thanks
__________________

MacDiesel is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.