WILL PAY YOU 100$ to help - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-24-2005, 11:23 PM   #11 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 37
Default

see i had this same ezact problem with my old set up 3200+(754) asus k8n-e deluxe mobo and x800xl 256 so i upgraded those three things and still same problem
__________________

JustinMorefield is offline  
Old 08-24-2005, 11:32 PM   #12 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

Well at this point I would try sending back the video card.

EDIT: Have you checked the PSU, to see how stable it is, it could be causing these problems, but I doubt it.
__________________

DJ-CHRIS is offline  
Old 08-24-2005, 11:36 PM   #13 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 37
Default

geez i dont wana send it back ... that is the most expensive part on my computer i dont think its the card... because it was doing that before i replaced it
JustinMorefield is offline  
Old 08-25-2005, 01:32 AM   #14 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

did you do a repair-install of 2000/XP after you upgraded?
if you did, then chances are, it still has ATI drivers conflicting with the Nvidia card
__________________
Apokalipse is offline  
Old 08-25-2005, 02:45 AM   #15 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 37
Default

Ya i did do that its all new parts
JustinMorefield is offline  
Old 08-25-2005, 08:45 AM   #16 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

I suspect you've still got parts of old ATI drivers

you could try uninstalling all video drivers, and getting a program to completely erase their remnants (like this one), then reinstall the latest Nvidia drivers.
__________________
Apokalipse is offline  
Old 08-25-2005, 10:26 AM   #17 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

In fact, I would completly reinstall windows.

That 100% rules out software issues.
DJ-CHRIS is offline  
Old 08-25-2005, 10:55 AM   #18 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

You guys beat me to the reload. . .
__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Old 08-25-2005, 11:05 AM   #19 (permalink)
Lord Techie
 
hikaricloud's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: USA
Posts: 6,220
Default

first off, a double post thread. second off, if i recall correctly, you have a PSU that is what, 480w? and you are running 6 case fans, a cpu fan, a 7800gtx 256mb video card, a hard drive, probably at least 2 optical drives...we told you in the other thread, you need to consider a higher wattage power supply. antec is a good brand, but i suggest you go with a 550 or a 600 like we told you in the other thread.

even if it doesnt solve the problem of stuttering, you have more of a chance of not screwing yourself over with not enough power.
__________________
R.I.P. Ronald C. "Bucky" Buck
3/13/1949 - 11/30/2010
Poizen22 - in all honesty id prefetr my pics get passed around then send perform some homo erotic sexual deed.
thirdshiftdj - what on earth are you trying to say???
I do not accept support questions via EMail, PM or IM.
If I helped you out, or what I just said rocked you like a hurricane, hit the little thingie over there.
<-------------------------------
hikaricloud is offline  
Old 08-25-2005, 01:18 PM   #20 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 240
Default

I'm gonna sum this up....Your PSU isn't big enough to run a high powered card such as the 7800gtx, I upgraded my friends machine with the x800xl and a half an hour after I installed it, his 400watt PSU fried. And on top of it, in your last thread everyone stated that your PSU isn't putting out enough juice. The first thing I would try is your PSU, just like hikaricloud. Now If I could I get that socket 754 by this weekend that would be great....
__________________

__________________
<a href=\"http://photobucket.com\" target=\"_blank\"><img src=\"http://i4.photobucket.com/albums/y107/The51/photoshops/1.jpg\" border=\"0\" alt=\"Image hosting by Photobucket\"></a>
The51 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.