Will not install Windows - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-01-2007, 06:18 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2007
Location: Willmar, MN
Posts: 7
Send a message via Yahoo to Robrein
Exclamation Will not install Windows

I have been building, maintaining, customizing, and repairing comps for bout 4 or 5 years now. I just picked up a bunch of comp parts from a friend that runs his own shop (Mostly junk or overstocked parts). I put together a machine that runs just fine. The bios recognizes everything in the comp. I tried to load a copy of Windows Xp onto it and got nowhere. It acted like is was gonna take but then stops with a blinking underscore. I have reset the bios to factory defaults and I did the more fun way and took the cmos out and reset the jumper. Same thing. I have tried everything and I usually don't ask for help unless I am completely stumped. Please help me out. Thank You
__________________

Robrein is offline  
Old 07-01-2007, 06:33 AM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2007
Location: Australia ,Nsw
Posts: 94
Send a message via MSN to viper880 Send a message via Yahoo to viper880
Default Re: Will not install Windows

Does the bios detect the cd drive ?
__________________

viper880 is offline  
Old 07-01-2007, 08:49 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2007
Location: Willmar, MN
Posts: 7
Send a message via Yahoo to Robrein
Default Re: Will not install Windows

Actually I let the bios auto detect the cd drive and it found everyone that I tried in it. I know that the disc drives that I have put in it work for the simple fact that they r mine and I take extremely good care of my stuff. Not to mention that I just pulled them out of working machines.
Robrein is offline  
Old 07-01-2007, 08:01 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
nu2duo's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Neza
Posts: 423
Default Re: Will not install Windows

bios recognized your hd? Is hd a "junk" part or is it a good working hd? Maybe do a longer cmos reset...12hr reset. Good luck
BTW, maybe you have a bad hd.
__________________
e6600@3.1 24/7 w/stock cooling. 2g Transcend Memory
3 hd's, 80-XP Pro, 500 and 320-Apps,Pics, Music, Videos
ATI Radeon HD 3450 512MB-I DON'T GAME!
Ultra PS, Ultra Mid Tower Case
Lite-on internal DVD-R, Samsung Lite-Scribe Ext. DVD-R
2 Acer 19" widescreen LCD's. For HTPC Olevia 32" LCD
nu2duo is offline  
Old 07-01-2007, 08:46 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2007
Location: Willmar, MN
Posts: 7
Send a message via Yahoo to Robrein
Default Re: Will not install Windows

I know the Hard Drive is good. I just pulled it out of a working machine... and it was just bought not that long ago as well. I will try wiping the bios for a few hours and see if that works or helps any. Thanx
Robrein is offline  
Old 07-02-2007, 03:00 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 157
Default Re: Will not install Windows

bad cd disc?
__________________
You light\'em we fight\'em
jayhawker01 is offline  
Old 07-02-2007, 03:24 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Brinson's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,195
Default Re: Will not install Windows

Have you tried other operating systems, that would help you determine whether its hardware or software related.
__________________
Antec 300 Illusion
430w Antec Earthwatts
AMD Q4 640 Propus
2x4gb Patriot DDR3 1333
750gb Seagate 7200.11 Hard Drive
Brinson is offline  
Old 07-02-2007, 09:36 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2007
Location: Willmar, MN
Posts: 7
Send a message via Yahoo to Robrein
Default Re: Will not install Windows

I actually used 3 different versions of Windows. The first of which was Windows XP Pro. The second was a modified version of XP Pro Scene Edition. The third was XP home. All of my discs are in really good condition. Very few and hard to see scratches.
Robrein is offline  
Old 07-03-2007, 06:36 AM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 18
Default Re: Will not install Windows

Your cd drive might be busted because that same thing happened to me before I bought a new cd drive and worked perfectly.
SpRi7e is offline  
Old 07-03-2007, 06:40 AM   #10 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2007
Location: Australia ,Nsw
Posts: 94
Send a message via MSN to viper880 Send a message via Yahoo to viper880
Default Re: Will not install Windows

Make sure the cd drive is atleast trying to spin up....
__________________

viper880 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows Vienna (Blackcomb) mssssee2 Microsoft Windows and Software 16 09-23-2007 03:57 AM
Can't Install Windows to Hard Drive waytoosmall Hardware Repairs and Troubleshooting 5 06-19-2007 04:20 PM
URGENT HELP! Post Windows Install Keeps Deleting My Partitions datahead Microsoft Windows and Software 7 06-12-2007 09:57 AM
Help, cannot install windows vista pinoy3000 New Systems | Building and Buying 1 06-06-2007 12:38 PM
Mac OSX style Windows Cyber.Logan New Systems | Building and Buying 2 06-06-2007 12:05 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.