Wheres my 1440x900 Resolution :'( - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-29-2009, 12:56 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2008
Location: In my pants.
Posts: 114
Default Wheres my 1440x900 Resolution :'(

I recently had some problems with my ATI Drivers, it was that MOM.implementation thing but the problem is solved HOWEVER I can't download CCC 9.3 anymore so I'm stuck with 9.1, anyways I used to have 1440x900 res but for some reason its gone, my max res IS 1680x1050 but my 3450 rarely lets me play at that resolution because it sucks so 1440x900 was always my res for playing games like counter strike source etc etc, now I either have to play at 1650x1050 or 1280x768 :l

PS: Windows vista x32 Home premium
__________________

TekBubs is offline  
Old 03-29-2009, 01:06 PM   #2 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: Wheres my 1440x900 Resolution :'(

Uninstall ATI CCC through add/remove programs, then uninstall the driver for your card through device manager.

Then use a program called driver cleaner pro to clean/remove CCC and ati driver.

Download newest drivers and install.
__________________

Ste is offline  
Old 03-29-2009, 01:10 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2008
Location: In my pants.
Posts: 114
Default Re: Wheres my 1440x900 Resolution :'(

No sir, I did that yesterday and thats what got me into this mess.
TekBubs is offline  
Old 03-29-2009, 01:13 PM   #4 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: Wheres my 1440x900 Resolution :'(

Do it again.

Exactly how I wrote it..

It has never failed me or anyone else so long as they do it the correct way..
Ste is offline  
Old 03-29-2009, 01:16 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2008
Location: In my pants.
Posts: 114
Default Re: Wheres my 1440x900 Resolution :'(

Yes but what version of driver cleaner pro, im certainly not paying for it and do I completely get rid of the driver?
TekBubs is offline  
Old 03-29-2009, 01:30 PM   #6 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: Wheres my 1440x900 Resolution :'(

Unable to locate Dl link atm, someone else will have it shortly.
Ste is offline  
Old 03-29-2009, 01:35 PM   #7 (permalink)
Lady Techie
 
Yami's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: UK
Posts: 7,773
Default Re: Wheres my 1440x900 Resolution :'(

Here it is, v1.5, free. Driver Cleaner Pro v1.5 (freeware)
__________________
Desktop i5-4440 - ASRock Z77 Extreme4 - EVGA GTX970 - 4x4GB 1600MHz - Samsung 850 EVO 250GB - Be Silent Base 800 - 3TB+1TB+1TB+640GB
Laptop i7-3740QM @ 2.7GHz, 2x4GB 1600Mhz, GT640M, OCZ Agility 3 120GB
Smartphone Galaxy S7 Edge

LinkedIn Kiera Mitchell
Yami is offline  
Old 03-29-2009, 01:36 PM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2008
Location: In my pants.
Posts: 114
Default Re: Wheres my 1440x900 Resolution :'(

:l I downloaded Driver cleaner but I dont know what version, right now im viewing my 22" at 600 res and driver cleaner didnt get rid of every ATI product, I still have CCC on my compute

Driver cleaner didnt work, CCC is still on my computer and now whenever I try to load it up it gives me the implementation error again, meaning im gonna have to manually delete all of the registry entries again


ahhhh im reading the read me right now, it says i have to be off the internet etc etc, ill be back in a sec hold on
TekBubs is offline  
Old 03-29-2009, 01:43 PM   #9 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: Wheres my 1440x900 Resolution :'(

And you followed my instructions exactly as I wrote them?

After you uninstalled CCC through add/remove programs and after you removed the driver for the card through device manager.

you run driver cleaner Pro, Select ATI CCC from menu then click Start, after that is finished you select ATI from the menu and click start.

Then you restart and install newest drivers.
Ste is offline  
Old 03-29-2009, 02:04 PM   #10 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2008
Location: In my pants.
Posts: 114
Default Re: Wheres my 1440x900 Resolution :'(

Alright, everything is installed however I came across several errors during the installation, such as the driver INF file was not found and Could not find package source or something, even though it installed on my computer, and I can open it.

but the weird thing is that I downloaded 9.3 but I dont think that that is the version that was installed on my computer... (My 1440 prob isnt fixed either)

Driver Packaging Version 8.501-080602a-064828C-Dell
Provider ATI Technologies Inc.
2D Driver Version 7.01.01.788
2D Driver File Path /REGISTRY/MACHINE/SYSTEM/ControlSet001/Control/Class/{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}/0000
Direct3D Version 7.14.10.0590
OpenGL Version 6.14.10.7659
Catalyst™ Control Center Version 2009.0225.1546.28221


Yes, I followed your instructions.
__________________

TekBubs is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LCD LG 24'' Resolution troubles via laptop Monolith Laptops and Notebooks 6 09-30-2008 01:40 PM
Resolution problems with 8800GTX radovitch Hardware Repairs and Troubleshooting 2 01-17-2008 07:21 AM
3000 High Resolution Wallpapers Osiris Web Graphics and Design 6 07-09-2007 02:53 AM
My LCD TV keeps changing resolution th3120ck Computer Audio and Multimedia 0 06-05-2007 08:26 PM
PC Keeps Defaulting To 1024 X 768 Resolution changintimes Microsoft Windows and Software 7 03-26-2007 05:50 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.