whered my GB's go? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-22-2006, 09:58 PM   #1 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default whered my GB's go?

ok, i got this western digital 80GB, WD800JB, its the 8mb special edition one. now my problem is that i got rid of my 40gb drive cause i was starting to get read errors, and i installed windows on the 80gb. now the bios is from 98, and dosent support drives larger than 64gb, but in the other installation that was on the 40gb, i could use and see all 80gb's that was in it, now its saying that its only 31GB. whered the other 49GB go? ive already gone into computer management / disk management, thats where its reporting 31GB, and the WD disk says the same thing. suggestions?
__________________

__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Old 11-22-2006, 10:29 PM   #2 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

Updating windows and Flashing BIOS Is rly all I can think of. As for why it showed 80 GB before. I got no clue.
__________________

Ste is offline  
Old 11-22-2006, 10:37 PM   #3 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default

got the most recent bios, and i got sp2 with everything else downloaded in updates.
__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Old 11-23-2006, 08:38 AM   #4 (permalink)
Imperial Space Womble
 
Harper's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Australia
Posts: 6,903
Default

Quote:
Originally posted by bmxfreakrider
got the most recent bios, and i got sp2 with everything else downloaded in updates.
Did you partition the drive properly?

Go START --> CONTROL PANELS --> ADMINISTRATION TOOLS --> COMPUTER MANAGEMENT
Then
Look under STORAGE, then DISK MANAGEMENT

Check if your partition is taking up the entire drive.
If you are nor sure what I am talking about, then take a screen capture and post it on line.
__________________

"I FEEL SO GOOD I FEEL SO NUMB, YEAH!!!" -- Rob Zombie
Main Rig - AMD FX-8350x8 4.0Ghz CPU, 4x 8Gb (32Gb) DDR3 Ram, Gigabyte GA-970A-D3, GeForce GT 970 4Gb, 1x 256Gb SSD\8Tb (3+2+2+1) SATA HDD, DVDRW, SB X-Fi, Win 10 (64-bit)
Asus N61JV-JX231V - Intel Core i5 3437u (1.9 - 2.4 GHz), 12GB, 640GB, 16" Display, nVidia 325M 1Gb, DVD-RW, Win 10 (64-bit)
Mobile Phone : Samsung Galaxy 5 Note SM-N920IConsole : Play Station 4
Harper is offline  
Old 11-23-2006, 11:26 AM   #5 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default

its taking all but 3mb of it. already took a screenshot, like even before i created this thread, just havent uploaded it yet

__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Old 11-23-2006, 03:23 PM   #6 (permalink)
Imperial Space Womble
 
Harper's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Australia
Posts: 6,903
Default

I have seen this before (and with another 80 WD Hard drive last week).

Hate to be the one to tell you this, but your hard drive is stuffed. Back up your data, and be prepaired to send it off for RMA, provided that you still have Warranty on it.
__________________

"I FEEL SO GOOD I FEEL SO NUMB, YEAH!!!" -- Rob Zombie
Main Rig - AMD FX-8350x8 4.0Ghz CPU, 4x 8Gb (32Gb) DDR3 Ram, Gigabyte GA-970A-D3, GeForce GT 970 4Gb, 1x 256Gb SSD\8Tb (3+2+2+1) SATA HDD, DVDRW, SB X-Fi, Win 10 (64-bit)
Asus N61JV-JX231V - Intel Core i5 3437u (1.9 - 2.4 GHz), 12GB, 640GB, 16" Display, nVidia 325M 1Gb, DVD-RW, Win 10 (64-bit)
Mobile Phone : Samsung Galaxy 5 Note SM-N920IConsole : Play Station 4
Harper is offline  
Old 11-23-2006, 09:03 PM   #7 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default

****. so theres no way to save it? cause i cant send it in(dont think neways, its out of warranty

crap...today aint my day either, turky got burnt, had to eat ham, eggs were rotton...diareia(how ever its spelt), popcorn stuck in a hole where my wizdom used to be(got most of it out, still a peice left, and now its bleeding like crazy), my other pc took a crap, and on top of that, my tv wont turn on. brilliant

just looked around the site, and think i got it. link
__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Old 11-23-2006, 09:44 PM   #8 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default

well, my day just got better. no, not being sarcastic, but literaly, i got the other space to show up! no kidding, i hot swapped it into another pc,(the one that crapped out, was lucky it p0wered on this time) and in disk management it showed the full 80gb (the other was unpartioned), so i swapped it back into this one, and viola! it was there. got a screen shot, so...um yea. how do you join two partions together, and one is the active windows partion?
Attached Images
File Type: jpg sgfhg.jpg (41.7 KB, 41 views)
__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Old 11-24-2006, 02:18 AM   #9 (permalink)
Imperial Space Womble
 
Harper's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Australia
Posts: 6,903
Default

I would still be running the WD Hard Drive utilities and checking for bad sectors. I am going to assume that you set this hard drive up currectly. And these sorts of problems just don't just happen.

I would be warry on what you put on that drive. I
__________________

"I FEEL SO GOOD I FEEL SO NUMB, YEAH!!!" -- Rob Zombie
Main Rig - AMD FX-8350x8 4.0Ghz CPU, 4x 8Gb (32Gb) DDR3 Ram, Gigabyte GA-970A-D3, GeForce GT 970 4Gb, 1x 256Gb SSD\8Tb (3+2+2+1) SATA HDD, DVDRW, SB X-Fi, Win 10 (64-bit)
Asus N61JV-JX231V - Intel Core i5 3437u (1.9 - 2.4 GHz), 12GB, 640GB, 16" Display, nVidia 325M 1Gb, DVD-RW, Win 10 (64-bit)
Mobile Phone : Samsung Galaxy 5 Note SM-N920IConsole : Play Station 4
Harper is offline  
Old 11-24-2006, 02:24 AM   #10 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default

na, the hdd is good, works on every pc ive tried, its the bios on this pc. i have 2 identical towers, this is the good tower, both got the same bios, but the other tower(the one i jumpstarted the drive with)has a fried usb controller, so its no good to me. it works perfect now, i just need a program that will merge two partitions that are on the same physical drive into one drive "letter". as it is now(just reformatted and reinstalled) i got 50GB free(unallocated) and 24GB in C:. ive heard alil about a program called partion magic. will that do the trick? the wd cdrom dosent do that type of things, just partition to partition data copy. no partition merging.
__________________

__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.