Where did my video card go? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-27-2005, 02:58 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 3
Default Where did my video card go?

I recently reformatted my computer, but my video card seemed to have, well, disappeared.

dxdiag results

I never knew what kind of video card I have, and I need to know what I have to install the driver. Can anyone help me?

By the way, this is an IBM R31 notebook.
__________________

whats_a_pc is offline  
Old 12-27-2005, 06:09 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
RicoDirenzo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 2,102
Default

You are in windows right? I presume you are showing me a screen shot from your the computer with the "mssing video card". You need to download the drivers for that on-baord video and re-install them. It won't tell you what video hardware it is until you update the drivers!
__________________

__________________
Noli Nothis Permittere Te Terere!!
EVGA 680i, Dual EVGA 8800GT'S (650/950), 4 gigs OCZ DDR2 1066, Intel Q9450 at 3.8 Ghz, Koolance Water Cooled, Dual Plextor16x DL DVD+/-RW. Dual WD 250gb 16mb Cache Sata 3.0. 3DMark06 score = 19,168.
RicoDirenzo is offline  
Old 12-29-2005, 11:25 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 3
Default

Well the problem is I don't know what type of video card I have. I only know how to check it through dxdiag.
whats_a_pc is offline  
Old 12-29-2005, 12:08 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
RicoDirenzo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 2,102
Default

You need to go to IBM support website and download the divers for you laptop motherbaord. the onboard video drivers should be included.

here ya go: http://www-307.ibm.com/pc/support/si...?validate=true

Put in the data on your model # and stuff and OS and, for XP, the drivers for the video are at the very bottom of the fist page fo Drivers!
__________________
Noli Nothis Permittere Te Terere!!
EVGA 680i, Dual EVGA 8800GT'S (650/950), 4 gigs OCZ DDR2 1066, Intel Q9450 at 3.8 Ghz, Koolance Water Cooled, Dual Plextor16x DL DVD+/-RW. Dual WD 250gb 16mb Cache Sata 3.0. 3DMark06 score = 19,168.
RicoDirenzo is offline  
Old 12-29-2005, 05:46 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 3
Default

Thanks for the link, but I still get the same thing.

I also found a sound driver and I suddenly realized that my volume control buttons don't work. Weird...
whats_a_pc is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.