What's wrong with computer? buaght new 6600 GT - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-02-2005, 02:53 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 36
Default What's wrong with computer? buaght new 6600 GT

My friend's actually. When he buaght the game Black and White 2, it never worked with his Geforce4 mx 64mb DDr, but WoW worked fine. When he buaght his new BFG 6600 GT OC 128mb DDR and try to run Black & white 2 it worked but after playing for awhile, the screen turns black and says that he needs directx 9 or somethin, but he does have the latest version of direct x. When he ran WoW going into the game it kept freezing, he has to turn off the addons off then it'll run good. When he plays WoW normal his game freezes, his frame does but he can still move his guy by hearing sound, but his screen was frozen. The only thing I can think of is the PSU or maybe its the 6600 GT that is defective, but I want to make sure because I don't want to waste his money.

Computer specs:
Motherboard: K7S41GX http://www.asrock.com/product/product_k7s41gx.htm
Athlon XP 2800+ Barton
1gig kingston ram
120gig
(new) BFG 6600 GT OC 128mb DDR
350watts, +12V @ 12A
1 case fan on side & 1 big home fan blowing in
CPU temperature is at 61 and the slowdown is around 130

Oh yeh I'm not sure if it's the right motherboard, when the computer is turned on it says K7S41GX. I used that CPU-Z program and it also said K7S41GX, I googled K7S41GX and it said ASrock K7S41GX so i thought that was it. The AGP info on the ASrocket site says AGP 8X/4X 1.5V PCI 2 slots, PCI 2.2 AMR 1. But when he first buaght the computer he took off a sticker that was on the agp slot that said 3.3V, so im confused.

If anyone can help

davie
__________________

davie23223 is offline  
Old 11-02-2005, 02:56 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
RockyZ's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 893
Send a message via AIM to RockyZ
Default

Do you have the latest drivers for the card, do you have some old drivers left over?

Use this( http://www.drivercleaner.net/dc.htm ) to remove old drivers, replug the card and reinstall the latest driver found on the Nvidia homepage.
__________________

e6300@2.8GHZ
G. Skill 4GB(2x2GB) DDR800
eVGA 8800GTS 320MB
super pi: 1m=20s
RockyZ is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.