whats the problem!!!! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-20-2009, 11:45 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 116
Question whats the problem!!!!

Recently I have built a core i7 system d0 stepping couppled with a dx58so mobo..assembled it at the shop....at first I was worried it won't boot but then the builder got me into the bios after a failed boot attempt and there I could c the bios version 2127...I don't understand what happened!!!!after that I bought the rig home and it was packed....I'm on vecation now and will go back after 4 days....any theuries and suggestions?
__________________

uneeb83 is offline  
Old 09-20-2009, 12:26 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: whats the problem!!!!

I don't understand your question. You were scared it won't boot, the builder got you into the bios after a failed boot attempt, you have bios version 2127.

Is it still not booting? When the builder got you into the bios and you saw version 2127 did he adjust any settings? Did it boot properly then?

after that I bought the rig home and it was packed

What do you mean by packed? Is it packed up in a box? Are you trying to say it's not booting again?
__________________

__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Old 09-22-2009, 08:35 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 116
Default Re: whats the problem!!!!

sorry i guess i got a little carried away :-(
any ways.......the point is that the only boot attempt I made was at the shop, i was confident that the computer won't boot and that the shop keeper had to give me a replacment of the board, one that supported bios 4156 (they could update the bios of this board for me by placing a C0 stepping chip and then doing it all free of cost)

But the board booted up with one failed boot attempt....the person took me into BIOS and then he left the room without further changes to to the bios. I just saw the bios version number and that the CPU and RAM got detected (6GB corshair DDR3). thats all.....then he came back disconnected the power cable and finished up building the system. I bought the system home and it was BOXED meaning PACKED. After that i had a plane to catch and now im 500 miles away from home.

my question.......WHAT HAPPENED???.......and what can I do to fix all of this when I get home...

what Ive planned is that I install windows vista 64 bit regardless of the many failed boot attempts ill get and then update the bios through windows.....
uneeb83 is offline  
Old 09-22-2009, 12:05 PM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: whats the problem!!!!

Don't flash the bios through Windows, that's the worst way. Flash it with a Flash Drive, CD or Floppy Disk. And flash it before you attempt to load windows, you don't want to deal with any possible problems while installing as it could screw things up.
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Old 09-24-2009, 11:32 AM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 116
Default Re: whats the problem!!!!

ok I guess It was too late.....
I installed windows with a few unsucessful boot attempts
the 64 bit vista recognized the 6 gigs of RAM installed
the computer wouldnt boot up untill I had disconnected the power from the back. After that I needed to reconnect it and then the computer would boot.
I used windows to flash the BIOS but the windows update caused the computer to reboot and now I ws stuck with a dead mobo cuz I think the BIOS update was some how interrupted when I repeatedly pushed the reset button out of anger of not getting any display every time I tried to reboot the machine
Now Ive downloaded the recovery BIOS file from INTEL and will attempt to do it by their method.
If it doesnt work then Im taking the system back to my reseller and asking him to replace the board and give me a one with an updated BIOS.....
uneeb83 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Having a strange problem NexDeus Hardware Repairs and Troubleshooting 4 06-20-2009 01:20 PM
Problem installing software in windows xp pro imagesmith Microsoft Windows and Software 3 02-20-2008 02:46 PM
Serious computer problem. HeeRoMaKi Hardware Repairs and Troubleshooting 71 07-28-2007 11:42 PM
Dhcp leasing problem Kloppstock Computer Networking and Internet Hardware 12 05-13-2007 07:13 PM
cant find the problem... Jhill1 Hardware Repairs and Troubleshooting 13 05-07-2007 04:51 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.