what would you do? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-22-2007, 09:22 PM   #1 (permalink)
Banned
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,829
Default what would you do?

my computer lags like crazy cause my new replaced evga geforce 7600gt is crapping out. I am starting to notice colors getting messed up in games not just newer games but older games as well. Should I take the graphics card out and wait for a reply from EVGA about a replacement or what should I do?

I have my zalman vf700 fan on high so I don't know whats up. Hopefully they replace that graphics card. If not I will experiment with it.
__________________

Norcent is offline  
Old 09-22-2007, 09:29 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default Re: what would you do?

What are your temps?
__________________

__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Old 09-22-2007, 09:42 PM   #3 (permalink)
Banned
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,829
Default Re: what would you do?

normal about 24ºC load and 44ºC when gaming.
Norcent is offline  
Old 09-22-2007, 09:44 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default Re: what would you do?

See about getting another replacement from eVGA.
__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Old 09-22-2007, 09:56 PM   #5 (permalink)
Banned
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,829
Default Re: what would you do?

I e-mailed them yesterday but not soon enough. They are only working mon-friday and I had school and chores so I couldn't contact them fast enough.

I thought the graphics card was going a week ago but I've been to busy talking online, working, school, ect. I haven't had much video gaming time so I couldn't find out if the graphics card was bad since it worked fine for about 5 minutes of gameplay which is all I had. Now as soon as I start up a game it lags right away.
Norcent is offline  
Old 09-22-2007, 10:03 PM   #6 (permalink)
cuPWNED
 
commandercup's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: N.VA
Posts: 1,465
Send a message via AIM to commandercup Send a message via MSN to commandercup
Default Re: what would you do?

Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I e-mailed them yesterday but not soon enough. They are only working mon-friday and I had school and chores so I couldn't contact them fast enough.

I thought the graphics card was going a week ago but I've been to busy talking online, working, school, ect. I haven't had much video gaming time so I couldn't find out if the graphics card was bad since it worked fine for about 5 minutes of gameplay which is all I had. Now as soon as I start up a game it lags right away.
sounds like your CPU is throttling... the card should only "lag" during gameplay where the FPS drops like crazy or is all over the place
__________________
Q9300 - HD 4870 - 4GB Crucial Ballistix Tracers - 1TB Samsung Spinpoint F1 - Corsair 650TX - Foxconn P45A-S
commandercup is offline  
Old 09-22-2007, 10:18 PM   #7 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default Re: what would you do?

Well if there are artifacts it's not the CPU.
__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Old 09-23-2007, 09:03 AM   #8 (permalink)
Banned
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,829
Default Re: what would you do?

no artifacts but colors do change on buildings and stuff. I am sure its not the cpu cause of the color changes on buildings.
Norcent is offline  
Old 09-24-2007, 02:32 PM   #9 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default Re: what would you do?

Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
no artifacts but colors do change on buildings and stuff. I am sure its not the cpu cause of the color changes on buildings.
Colors getting messed up is artifacts.
__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Old 09-24-2007, 08:45 PM   #10 (permalink)
Banned
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,829
Default Re: what would you do?

whatever. I just sent the RMA and I have to send the package sometime this week cause I need to play games. I am now using an ATI radeon 7000 64mb pci graphics card till that RMA comes back. The graphics don't look bad except in some games. And when I bootup there is lines going through my monitor cause I think somebody did some overclocking and messed up the card.
__________________

Norcent is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.