What is mobo? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-27-2006, 01:33 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 1
Default What is mobo?

sorry, i m not so sure wat is mobo...can anyone advise?
__________________

iafakgnuehc is offline  
Old 10-27-2006, 01:37 AM   #2 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

Mobo = Motherboard.
__________________

talldude123 is offline  
Old 10-27-2006, 06:43 AM   #3 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

it's the big rectangular board that everything gets plugged into, basically
__________________
Apokalipse is offline  
Old 10-27-2006, 06:54 AM   #4 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

http://www.google.com/images?q=mobo&...utf-8&oe=utf-8
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 10-27-2006, 07:44 AM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default

Quote:
Originally posted by TheMajor
http://www.google.com/images?q=mobo&...utf-8&oe=utf-8
http://conics.net/shop/news/computex...-mobo-wall.jpg

wow.
__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Old 10-27-2006, 08:29 AM   #6 (permalink)
The Bulldog
 
zmatt's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: In an empty Ramen packet
Posts: 4,660
Default

too bad most of those mobos are crap tho.
__________________


ポップ・タルトが大好きです。
<<<<<<<Rep is always welcome
Ultimate Guitar exercises/ Songs for technique
zmatt is offline  
Old 10-27-2006, 08:48 AM   #7 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Quote:
Originally posted by zmatt
too bad most of those mobos are crap tho.
What makes you think that?
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 10-27-2006, 08:56 AM   #8 (permalink)
The Bulldog
 
zmatt's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: In an empty Ramen packet
Posts: 4,660
Default

well first if you look at the pic you notice that alot of them dont agp or pciX slots. and second most mobos arent that great, since all of the name brnad mobos we tend to use here at TF are not put into pre-built pcs its safe to say that a vast majority of motherboards are crappy.
__________________


ポップ・タルトが大好きです。
<<<<<<<Rep is always welcome
Ultimate Guitar exercises/ Songs for technique
zmatt is offline  
Old 10-27-2006, 09:01 AM   #9 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Quote:
Originally posted by zmatt
well first if you look at the pic you notice that alot of them dont agp or pciX slots. and second most mobos arent that great, since all of the name brnad mobos we tend to use here at TF are not put into pre-built pcs its safe to say that a vast majority of motherboards are crappy.
I doubt you can tell what brands those motherboards are. If they don't have AGP slots doesn't mean they are crap; it probably means they are old (probably an older pic). Old is not the same as crap.

Also, PCI-X doesn't come with regular desktop motherboards, I don't think those boards are server motherboards. You are probably referring to PCI-E.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 10-27-2006, 09:05 AM   #10 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default

Quote:
Originally posted by TheMajor
I doubt you can tell what brands those motherboards are. If they don't have AGP slots doesn't mean they are crap; it probably means they are old (probably an older pic). Old is not the same as crap.

Also, PCI-X doesn't come with regular desktop motherboards, I don't think those boards are server motherboards. You are probably referring to PCI-E.
I'd guess they're Intel mobo's, seeings the name of the picture is "intel-mobo-wall".....lol
__________________

__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.