What is the issue with using re-filled toner cartridges - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-12-2006, 07:26 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 11
Default What is the issue with using re-filled toner cartridges

what is the issues with using re-filled toner cartridges
__________________

systembios is offline  
Old 12-12-2006, 09:50 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
sPlAtOiD's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,748
Default

Leakage ,poor quility Ink. Not that I've ever refilled but i've read about these problems.
__________________

sPlAtOiD is offline  
Old 12-13-2006, 12:17 AM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 263
Default

I haven't had a problem with refills.

Now, there is one brand that places a computer chip on their toner cartridges, and when the cartridge goes empty, it MUST be replaced or it will NOT work because the computer chip cannot be reset. I don't remember offhand what brand it is, but I know we had one at one time. We got rid of it because we had been refilling our other one and it worked just fine with refills; and refilling was much less expensive than buying a whole new cartridge.
__________________
---
penfold

www.futurelooks.com/
www.megatechnews.com
penfold is offline  
Old 12-13-2006, 09:22 AM   #4 (permalink)
Repeat Offender
 
superdave1984's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: South Fulton, TN
Posts: 1,980
Default

I used to refill the cartridges in my Epson all the time until the printer itself died. My Lexmark however does not work with refilled cartridges. Not sure if it is what penfold was talking about, but it just put out blank pages. So it is under the bed and I got a used laserjet for $5. Works great.
__________________
Change the world. Of one person. Today.

If your equation requires either a complex combination of variables to get the desired result OR you can't seem to get the result regardless of the variables....it ain't your variables, it's your constant.
superdave1984 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.