What I bought on Ebay.. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-30-2007, 07:22 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 678
Exclamation What I bought on Ebay..

a 7900 gs for 114, brand new...
well basically.
my problem is that the card idles at 50 C.
Is that too high? Because when Im doing graphic intensive things it seems to display artifacts and i have to restart my computer.

Next question.
I have a zalman vga cooler, but it has burnt in marks and a few scratches, should I lap it? Or will it be ok?
__________________

andrewsvalesen is offline  
Old 05-30-2007, 07:40 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 640
Send a message via AIM to schulz269
Default Re: What I bought on Ebay..

Theres a program called ATItool Download that (yes even if you have nivida) and it will check for artifacts then you will know if it artifacts. Also 50c is around where mine is at.
__________________

__________________
IMG]http://img213.imageshack.us/img213/9546/venomcopycghkcgto8.png[/IMG]
Heatware:
http://www.heatware.com/eval.php?id=47066
schulz269 is offline  
Old 05-30-2007, 09:00 PM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2005
Location: Delaware
Posts: 3,475
Default Re: What I bought on Ebay..

50C is actually cooler than most run. Lapping it wouldn't hurt - if you have the time, do it. Is the card highly overclocked? If it is, try turning the clocks down.
turtile is offline  
Old 05-30-2007, 10:58 PM   #4 (permalink)
I know <html>, do you?
 
SYL\X/3K's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: 127.0.0.1
Posts: 1,646
Send a message via AIM to SYL\X/3K Send a message via Yahoo to SYL\X/3K
Default Re: What I bought on Ebay..

my ATI Radeon x1300Pro idles 48*c so im accusing thats normal, i might put arctic silver 5 on it to lower it a bit
SYL\X/3K is offline  
Old 05-31-2007, 01:54 AM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 678
Question Re: What I bought on Ebay..

i put my zalman v7400 cooler on it and it went to 30 C.

amazing stuff.
andrewsvalesen is offline  
Old 05-31-2007, 07:33 PM   #6 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 2,134
Default Re: What I bought on Ebay..

Quote:
Originally Posted by andrewsvalesen View Post
i put my zalman v7400 cooler on it and it went to 30 C.

amazing stuff.
did it fix the artifacting?

mine loads at 80C and it is fine...
joshd is offline  
Old 05-31-2007, 09:15 PM   #7 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: What I bought on Ebay..

omg... 114$ brand new??? omg omg omg omg... nice find, all i have to do is find an idiot on ebay to sell an 8800 gts 320 cheap even a whole new system
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 06-02-2007, 12:07 AM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 678
Default Re: What I bought on Ebay..

well anyways, the artifacting stil shows up. I'm going to leave ATItool running overnight.

A better description of my "artifacts":
When I'm playing a very graphic and CPU intensive game (counter strike source) my screen will turn partially black, and small yellow and different colored lines will appear out of nowhere. It almost looks like the old windows screensaver.

Now, I'm testing my Videocard, and being it brand new, me putting an aftermarket cooler, idling at 35-40, do you think it's my videocard still? Or is it possibly my CPU?

I'm hoping its something other than my videocard...
andrewsvalesen is offline  
Old 06-03-2007, 04:33 AM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 506
Default Re: What I bought on Ebay..

It could be your drivers. That used to happen to me on need for speed when i didn't uninstall my nvidia drivers correctly before an update.
__________________

wolfeyes89 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bought the Western Digital Raptor X 150GB 10,000RPM pinoy3000 New Systems | Building and Buying 18 06-01-2007 01:06 AM
Bought the other parts, just need to wait for the newegg parts :D pinoy3000 New Systems | Building and Buying 4 05-26-2007 09:24 AM
converting music bought of iTunes Jamie-Kane Computer Audio and Multimedia 4 05-18-2007 02:22 PM
bought new PSU fan is spininng. not booting XjiminyCrickettx Hardware Repairs and Troubleshooting 11 05-15-2007 06:01 PM
I bought an OEM Vista Ultimate... veg1992 Microsoft Windows and Software 15 05-04-2007 06:35 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.