what graphics card do i really have and why is it crashing? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-20-2007, 06:06 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2006
Location: Michigan, US
Posts: 92
Send a message via AIM to WeirdClayJisKOO Send a message via MSN to WeirdClayJisKOO Send a message via Yahoo to WeirdClayJisKOO
Default what graphics card do i really have and why is it crashing?

ok well on the specs of my laptop, it says that i have a ATI Radeon Xpress 1100 graphics card. i know that this i integrated with my motherboard, but i do not really know how that works. from running EVEREST, i get the impression that my graphics card is really a 200M. is there a difference between the 200M, and 1100?

also, i am running vista, and when i try to use dreamscene, it tries to run, but then i get an alert in the taskbar that says my graphics card has crashed. i had the impression that my graphics card should be able to run dreamscene...what's going on?
__________________

__________________
Acer Aspire 5102WMLi
Windows Vista Ultimate x64
AMD Turion 64 x2 TL50 (1.6 GHz, 512KB L2 cache)
ATI Radeon Xpress 1100
120GB 4200rpm PATA HDD
1GB DDR2 (support dual-channel)
WeirdClayJisKOO is offline  
Old 02-23-2007, 12:32 AM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2006
Location: Michigan, US
Posts: 92
Send a message via AIM to WeirdClayJisKOO Send a message via MSN to WeirdClayJisKOO Send a message via Yahoo to WeirdClayJisKOO
Default

Just as an update, I installed window blinds and it too said I am running a 200M graphics card. I did some research and I saw that the 1100 is supposed to preform 33% better than the 200M. do i actually have a 1100 or do i have a 200M (i'm sorry i do not really know how it works as far as graphics cards). is there any way i can increase the performance of my graphics card? if what i think is correct, the computer thinks i have a 200M but i really have an 1100, and because of that i am not using it to it's full potential. is that correct? thank you
__________________
Acer Aspire 5102WMLi
Windows Vista Ultimate x64
AMD Turion 64 x2 TL50 (1.6 GHz, 512KB L2 cache)
ATI Radeon Xpress 1100
120GB 4200rpm PATA HDD
1GB DDR2 (support dual-channel)
WeirdClayJisKOO is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.