weird stuff at bootup - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-20-2008, 01:41 AM   #1 (permalink)
I don't overclock
 
Fat.Clown's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: offline
Posts: 3,326
Default weird stuff at bootup

while booting up I get weird stuff?

below is enclosed clip, weird stuff shows up @ ~7 second
View My Video

what is that????????????????????????

all sata no IDE
3 sata hdd, 1 optical
fresh install on 1 wd hd
__________________

Fat.Clown is offline  
Old 11-20-2008, 04:27 AM   #2 (permalink)

Triforcer
 
Baez's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Toronto, Canada
Posts: 6,987
Default Re: weird stuff at bootup

LOL your CMOS is playing music . All of those random symbols means the CMOS is accessing memory that has nothing in it called garbage (programming terms). Did you ever flash your BIOS or did it come like that?
__________________

__________________


Baez is offline  
Old 11-20-2008, 08:38 PM   #3 (permalink)
I don't overclock
 
Fat.Clown's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: offline
Posts: 3,326
Default Re: weird stuff at bootup

I didn't flash it
should I?
Fat.Clown is offline  
Old 11-21-2008, 01:27 PM   #4 (permalink)

Triforcer
 
Baez's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Toronto, Canada
Posts: 6,987
Default Re: weird stuff at bootup

Wouldn't hurt to try now that you have all of those weird symbols anyway.
__________________


Baez is offline  
Old 11-21-2008, 06:48 PM   #5 (permalink)
I don't overclock
 
Fat.Clown's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: offline
Posts: 3,326
Default Re: weird stuff at bootup

aye
I just flashed it

those symbols didn't go away :\
everything seems to run fine though.... maybe just on the surface

and now that my wireless adapter is here
I installed it
everything still ran fine
so I went ahead and installed SP1
now one of my drives are not showing up in my computer

it is recognized in bios
and when I go to device manager, if I do scan for hardware changes, it shows up briefly but goes away in like a minute
while its checking for hardware changes, explore freezes =\

ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
why does the tech spirits do this to meeeeeeeeeeeeee
Fat.Clown is offline  
Old 11-21-2008, 07:24 PM   #6 (permalink)
Wizard Techie
 
philbar71's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Suffolk, VA
Posts: 4,533
Send a message via AIM to philbar71
Default Re: weird stuff at bootup

what's your specs?
__________________


The only thing ATi can render faster than nVidia is the BSOD

SLI ON INTEL P45: http://www.techist.com/pc/f76/sli-intel-chipset-219886/

<<< i like rep :D
philbar71 is offline  
Old 11-21-2008, 07:39 PM   #7 (permalink)
I don't overclock
 
Fat.Clown's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: offline
Posts: 3,326
Default Re: weird stuff at bootup

Quote:
Originally Posted by philbar71 View Post
what's your specs?
hmmm I keep thinking this could be a software issue since it worked fine before SP1 but here it is

board
Biostar TP43d2-A7
Bios flashed to the latest
CPU
E6300
RAM
4GB OCZ Reapers
GFX
HD 4850
optical
ASUS drw-2014s1t dvd burner
hard drives
can be seen in imgs below

shows up here



doesn't here

Fat.Clown is offline  
Old 11-21-2008, 11:31 PM   #8 (permalink)

Triforcer
 
Baez's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Toronto, Canada
Posts: 6,987
Default Re: weird stuff at bootup

It definitely could be SP1. Just uninstall it and see if the problem persists.
__________________


Baez is offline  
Old 11-22-2008, 12:39 AM   #9 (permalink)
I don't overclock
 
Fat.Clown's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: offline
Posts: 3,326
Default Re: weird stuff at bootup

I've installed tons of updates along with SP1, only if I can figure out which one is the problem....... so aggravating...
its the drive with all my music on too!
ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh hhhhhhhhh
sorry, wanted to scream so bad....
Fat.Clown is offline  
Old 11-22-2008, 03:32 AM   #10 (permalink)

Triforcer
 
Baez's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Toronto, Canada
Posts: 6,987
Default Re: weird stuff at bootup

You could either go through all your updates one by one or do a reinstall of Vista and install them one by one. Both pretty tedious tasks but there isn't any way to really do it. The first choice would probably be less time consuming.
__________________

__________________


Baez is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Weird Dream... Drizzt Off Topic Discussion 28 08-18-2008 07:20 PM
Weird Stuff gist718 Computer Audio and Multimedia 1 07-10-2008 01:37 PM
D-link G520 Wireless weird problemD-link G520 Wireless weird problem RaptorX Hardware Repairs and Troubleshooting 8 06-15-2008 08:23 AM
Order free stuff! saladfork Microsoft Windows and Software 1 04-07-2007 12:02 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.