Weird sound - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-28-2007, 01:10 PM   #11 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 58
Default Re: Weird sound

I have a ati and a nvidia control panel and on the ati panel it says i have a 7600 gt how do i get rid of the ati panel? for good?
__________________

ranran is offline  
Old 06-28-2007, 01:15 PM   #12 (permalink)
Custom User Title
 
decibaL's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 341
Default Re: Weird sound

go to run, type msconfig, then click on startup and disable the junk you do not need and do the same with the services tab (make sure you click on "hide all microsoft services" first) this causes it to not start up when you boot anymore, then just knock it out for good with a clean roundhouse kick to the program files (registry - type regedit on the run console - if you are chuck norris)

HII BIGAPL!!!
__________________

__________________

decibaL is offline  
Old 06-29-2007, 12:03 PM   #13 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2007
Location: Australia ,Nsw
Posts: 94
Send a message via MSN to viper880 Send a message via Yahoo to viper880
Default Re: Weird sound

go to the device manager & look for the ati driver that u disabled & right click on it & uninstall it ..
viper880 is offline  
Old 06-29-2007, 12:04 PM   #14 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2007
Location: Australia ,Nsw
Posts: 94
Send a message via MSN to viper880 Send a message via Yahoo to viper880
Default Re: Weird sound

also go to control panel & go to add & remove programs & look for the ati porgramt here ,, then download ccleaner CCleaner.com & do a scan & clean up all of your junk & do a registry scan with it...
viper880 is offline  
Old 06-29-2007, 01:43 PM   #15 (permalink)
I know <html>, do you?
 
SYL\X/3K's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: 127.0.0.1
Posts: 1,646
Send a message via AIM to SYL\X/3K Send a message via Yahoo to SYL\X/3K
Default Re: Weird sound

first check which fan is making the sound, if its your video card then it might either be made like that or something is really ****ed up

if its not your video card then start searching for the fan and clean it up/ and lube it up
__________________
P3 Setup- Intel 1.0ghz , 512Mb SDRAM , ATI 9200 128MB, 2x 40GB HD, Asus CUSL-LV

.....:::::POST Troubleshooting Steps.___.My Rig.___.Memory Test:::::.....
SYL\X/3K is offline  
Old 06-29-2007, 04:10 PM   #16 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 8
Default Re: Weird sound

My work computer does this every morning when I start it up. Evidently, it is the PSU fan (a little bit loose) but it evens itself out after about 5 minutes and I don't have any problems with it for the rest of the day. It has never caused any additional problems for me.
sewildman50 is offline  
Old 06-29-2007, 10:07 PM   #17 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 58
Default Re: Weird sound

Its starting to do it within 5 or 10 minutes of gaming, it will take about an hour to do it when i am not doing anyhting with it. it sounds like gears grinding together and i cant where its coming from
ranran is offline  
Old 06-29-2007, 11:43 PM   #18 (permalink)
I know <html>, do you?
 
SYL\X/3K's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: 127.0.0.1
Posts: 1,646
Send a message via AIM to SYL\X/3K Send a message via Yahoo to SYL\X/3K
Default Re: Weird sound

first of all get rid of ATI control panel when your using a Nvidia graphic card and second tell me if its a amd cpu your using or a intel
__________________
P3 Setup- Intel 1.0ghz , 512Mb SDRAM , ATI 9200 128MB, 2x 40GB HD, Asus CUSL-LV

.....:::::POST Troubleshooting Steps.___.My Rig.___.Memory Test:::::.....
SYL\X/3K is offline  
Old 06-29-2007, 11:49 PM   #19 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 58
Default Re: Weird sound

it does sound like its coming from my power supply

i have intel
ranran is offline  
Old 06-30-2007, 12:35 AM   #20 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 58
Default Re: Weird sound

the sound is the psu fan i let it run and it stopped wothout any problems thanks sewild
__________________

ranran is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Speaker Connection Problem 5.1 Surround Sound, really weird story Deadpixel Computer Audio and Multimedia 6 07-09-2007 11:56 PM
Did my sound card die on me?? :( Nuggets Hardware Repairs and Troubleshooting 5 06-13-2007 12:17 PM
Sound Card Issues!! Nuggets Computer Audio and Multimedia 1 06-12-2007 09:40 PM
Sound Card = owned? Fireheart Hardware Repairs and Troubleshooting 8 05-12-2007 02:29 AM
Mysterious Sound Problem PartySized Computer Audio and Multimedia 4 04-13-2007 04:55 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.