Weird refresh rates and dodgy screen res. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-23-2006, 08:32 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 156
Default Weird refresh rates and dodgy screen res.

Here's the problem it isn't major so if anybody has any ideas on how to solve this it be great. Also will help your karma!!!

Okay here's the deal, replaced Video card in a compaq system switched nvidia to ati
MSI gf4 ti4200 to a Sapphire 9600xt, did complete removal of video drivers (driverclean and Det RIP to get rid of any remnant Nvidia stuff.)

Installed the video card no problems, but when the resolution is below 1024 by 768 the monitor starts losing it the vertical and horizontal hold lose it, and it becomes interlaced with a noticeable refresh rate slow. This happens on the Boot up of XP, which the screen is split down the middle by a large black edge. THe right side of the screen is on the left handside and vice versa. Now to correct this if i just switch the monitor on and off this is corrected. This only happens when the resolution drops below 1024*768, i have changed everyone of the refresh rates and that just changes the vertical and horizontal hold when it plays up.

The screen is in perfect condition, all i can put it down to is a simple driver prob. But if anybody had any similiar situations and problems occur to them, SHOUT OUT TO ME!!!!

Cheers and thanks for all that lend a hand, champs!!!!
__________________

__________________
There are only Two things in life i regret doing... 1. Selling my Soul for Cash.... 2. Buying a Compaq.... I should have kept the Cash, huh.
wedge_00 is offline  
Old 03-24-2006, 07:34 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
MrCoffee's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: UK
Posts: 1,858
Default

Well first suspect has to be the monitor, Is it a CRT? can you try it with another computer or try another monitor with this computer?
__________________

__________________
Intel core I7 920
GA-EX58-UD3R
6GB OCZ platinum 1600
XFX HD4890
Noctua nh-u12p
Corsair HX520
Antec 300
Samsung 1TB F1 Spinpoint
Samsung SM2443BW 24"
MrCoffee is offline  
Old 03-30-2006, 01:41 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 156
Default

no the monitor is all good.... It works with every other computer system tried...

The refreshs and the like seem to happen only on some programs which is just weird.

Thanks for the advice.. Keep it coming
__________________
There are only Two things in life i regret doing... 1. Selling my Soul for Cash.... 2. Buying a Compaq.... I should have kept the Cash, huh.
wedge_00 is offline  
Old 03-30-2006, 02:17 AM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Stevo808's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Hawaii
Posts: 381
Send a message via AIM to Stevo808
Default

It could be the video card, try using some other vid card and see what happens.
__________________
<---- Please REP if i was helpful! Thanks! :thumbsup:

Stevo808 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.