Weird No video issue - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 09-21-2009, 04:31 AM   #1 (permalink)
True Techie
Join Date: Feb 2009
Posts: 146
Default Weird No video issue

So i ran into this really weird issue with no video working on a custom built Desktop PC. I had the PC sitting on a seat and i added in a new HDD for more space and another stick of ram. Then i was going to boot it up to install some antivirus so i powered in on just fine but it didnt show any video. so i first thought that it was a faulty monitor so i tried multiple monitors, none worked. also tried different cables. none worked. in addition i also tried removing new stick of ram, unplugging new HDD, reseated the video card, different DVI to VGA adapters, also tried swithing the video card with a know good video card, no luck. and i made sure that the PCI-express 6 pin was plugged into the video card.

The unit had a 400W power supply so i dont think adding one stick of ram and a new HDD would of sucked out the power and fried anything.

Is it some how possible that the PCI-Express controller got fried or shorted?

I have seriously tried all the different things i know. Any kind of input would be muchly appreciated.

Like i said... the computer boots fine but theirs just no video.

OH and the motherboard doesnt have any onboard video

808Alaska is offline  
Old 09-21-2009, 05:24 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
S0ULphIRE's Avatar
Join Date: Mar 2007
Location: Australia
Posts: 8,051
Send a message via MSN to S0ULphIRE
Default Re: Weird No video issue

Unplug the computer, take out the battery from the mobo.
Press the power button a few times, put the battery back in and plug the pc back in.
Try booting.
"As a result of all this hardship, dirt, thirst, and wombats, you would expect Australians to be a sour lot. Instead, they are genial, jolly, cheerful, and always willing to share a kind word with a stranger, unless they are an American." -- Douglas Adams
S0ULphIRE is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No video output! yoshemitzu47 Hardware Repairs and Troubleshooting 4 07-22-2009 07:33 PM
Hello TF Guys, Gals, and Members -- WE ARE MOVING Larry Forum Admin, Announcements & Feedback 35 08-18-2008 03:15 AM
Possible video card issue -- ATI X1650 houndofspace Hardware Repairs and Troubleshooting 10 12-04-2007 01:17 AM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:38 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.