Video Problems - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-10-2008, 10:59 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2008
Location: Northwest
Posts: 5
Question Video Problems

Hey Guy's & Gal's,

I have a Nvidia Geforce FX 5700LE that I hooked up to my daughters 19" Digital LCD TV model #SLC195EM8 that we purchased from Wal Mart. I have tried to upgrade the video driver to "175.16_geforce_winxp_32bit
_english_whql.exe" & "XFastest 175.80 XP32.exe" and each time the font appears extremely hazy & unreadable. I have never experienced this before so I am at a loss as to how to procede.

Could someone please tell me what I should do here?

I am using WinXP SP2 fully updated and the default monitor driver.
__________________

Nezmin2 is offline  
Old 06-11-2008, 12:26 AM   #2 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Video Problems

Microsoft PowerToys for Windows XP

You want the ClearType Power Toy. Install it and run the Wizard right away. That will clear up the font for you that easily.
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 06-12-2008, 02:06 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2008
Location: Northwest
Posts: 5
Question Re: Video Problems

Quote:
Originally Posted by Mak213 View Post
Microsoft PowerToys for Windows XP

You want the ClearType Power Toy. Install it and run the Wizard right away. That will clear up the font for you that easily.
Thank you...Downloaded it, Ran it, and it did not fix the issue. I ran the resolution to 1440x900 with 60mhz frequency and it still did not clear up.

Anything else I can try?
Nezmin2 is offline  
Old 06-12-2008, 01:40 PM   #4 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Video Problems

Is it conencted to the PC va DVI or HDMI Cable? Have you checked to make sure that the connections are good? I know dumb question but has to be asked at times.

Maybe try running a higher Freq like 75Hz?
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Computer Turns on, GPU Fan Turns on, No Video smalls0224 Hardware Repairs and Troubleshooting 0 05-13-2008 11:11 AM
PC with No Video helix2301 Hardware Repairs and Troubleshooting 1 12-29-2007 11:58 PM
video card noob needs help on dual monitor setup sac02 System Upgrades 2 12-27-2007 02:25 AM
video problems NosBoost300 Hardware Repairs and Troubleshooting 6 09-28-2007 05:02 AM
Problems with battlefiled 2142 (or video card?) Eclipse7 Hardware Repairs and Troubleshooting 2 09-24-2007 09:47 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.