video problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-12-2009, 08:38 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 2
Default video problem

hi there need some advice with my psu unit or it could be my motherboard or graphics card see! wot i mean i dont know wot it could be . sometimes i put my pc it starts ok other times says cannot start from h drive put in cd to start from disc.
other times starts ok and then monitor says no video input !.could it be the motherboard ? .or the psu unit as am using a 3850 agp card from novatach ! i am using a 400w psu that came with my pc as the 4 novatach psu didnt work please help as the pc doing my head in cheers
__________________

cruthin is offline  
Old 10-12-2009, 08:45 AM   #2 (permalink)
Super Techie
 
kimsland's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 255
Default Re: video problem

Quote:
Originally Posted by cruthin View Post
other times says cannot start from h drive put in cd to start from disc
Although I can see in theory that you could have "H" drive as a network drive or even many drives plugged in to get to H drive
I feel this error could only be you have a USB drive plugged into your computer, or you have a disc sitting in your CD/DVD Drive when starting
Therefore remove them

Quote:
Originally Posted by cruthin View Post
then monitor says no video input
The best way to start is by opening up the case (all power out first)
And using a high pressure air can, blow out all dust inside your computer
You may also need to reseat all Ram cards and that AGP Video Card

If any of this is too difficult for you to do, then you may need someone else with more computer hardware experience to help you onsite
__________________

kimsland is offline  
Old 10-12-2009, 11:18 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 2
Angry Re: video problem

the thing is i have cleaned it and i put the ram back in and checked the pc without the agp card and used just the pc intergrated graphics and still the video input messages come up and some times the pc starts with cannot find hard disc put cd recovery disc only to not recog it. could the psu headed out any help would be great thanks
cruthin is offline  
Old 10-12-2009, 11:32 AM   #4 (permalink)
Super Techie
 
kimsland's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 255
Default Re: video problem

I would think its the IDE data cable that plugs into your harddrive
That would be my first guess
Anyway, I must sign off for the day
kimsland is offline  
Old 10-12-2009, 04:28 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 27
Default Re: video problem

If the psu is on its way out, hardware can fail to activate esp hard drives or optical drives. First thing to check like kimsland said, check the IDE cable because you wouldnt think it could wear out but it can & will like ive experienced in the past & its also inexpensive to try.
VsUK81 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Microsoft Visual c++ error GG1972 Hardware Repairs and Troubleshooting 3 02-13-2009 10:52 PM
Hello TF Guys, Gals, and Members -- WE ARE MOVING Larry Forum Admin, Announcements & Feedback 35 08-18-2008 04:15 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.