video not working - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-18-2005, 07:37 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 181
Send a message via AIM to andy345
Default video not working

I have a Matsonic MS9087C Intel 865PE Socket 478 ATX Mother Board and a Geforce FX 5700LE and the video doesnt work. The screen just satsy blank. How do I fix this. The monitor does have the light on and every thing is working and the little fan on the card works. How do I fix this.
__________________

andy345 is offline  
Old 10-18-2005, 07:44 PM   #2 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

When did this start ?
Did you install/uninstall anything prior to this issue ?
Can you see POST ?
__________________

__________________
brady is offline  
Old 10-18-2005, 08:01 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 181
Send a message via AIM to andy345
Default

Its on a different computer that I am building. It happened today when i was making it.
andy345 is offline  
Old 10-18-2005, 08:03 PM   #4 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

Ok, Your going to have to be a LOT more specific with your problem. First... We are going to need the specs of this machine.
__________________
brady is offline  
Old 10-18-2005, 08:19 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 181
Send a message via AIM to andy345
Default

The Specs are

2.5 Ghz celeron proccessor
MS9087C Intel 865PE Socket 478 ATX Mother Board
Geforce FX 5700LE
a 450W power supply
a 40 Gb hard drive with windows already on it
2 more hardrives that arnt plugged in at the moment
a bunch of fans that arnt plugged in yet
a dvd r/w
a cd/rw
and a floppy

So everythings in and when i turn it on the fans turn on and the fan on the graphics card gos on adn the hard drive makes the noises like when its loading but their is no video on the monitor it just stays black.
andy345 is offline  
Old 10-19-2005, 02:43 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 181
Send a message via AIM to andy345
Default

Can anyone please help me?
andy345 is offline  
Old 10-19-2005, 02:48 PM   #7 (permalink)
Law
Wizard Techie
 
Law's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: the data closet
Posts: 4,200
Default

Take out/unplug everything except the cpu, ram and video card. Boot up the machine, does it give you any beeps? or any visual?
Law is offline  
Old 10-19-2005, 02:50 PM   #8 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

Do you hear a single beep? Please be more specific.

Reseat the video card. Make sure that it is in snugg. Check to make sure that your monitor cable is in properly. Reseat your memory.

You need to tell us what you tried.
__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Old 10-19-2005, 04:22 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 181
Send a message via AIM to andy345
Default

I think my cpu is not suported by the motherboard.
andy345 is offline  
Old 10-19-2005, 04:24 PM   #10 (permalink)
Law
Wizard Techie
 
Law's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: the data closet
Posts: 4,200
Default

If your CPU is not supported then you should not get beeps or visual.
__________________

Law is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.